GENEL - 23 Nisan 2020 Perşembe 13:50

Lüleburgaz’da 23 Nisan balkonlardan kutlandı

A
A
A
Lüleburgaz’da 23 Nisan balkonlardan kutlandı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki Yeni Mahalle ve Kocasinan Mahallesi muhtarları Tuğçe Gören ve Esra Birol, mahallelerinde yaşayan çocuk ve yaşlı bin 500 kişiye balon, Türk bayrağı ve dondurma dağıttı.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki Yeni Mahalle ve Kocasinan Mahallesi muhtarları Tuğçe Gören ve Esra Birol, mahallelerinde yaşayan çocuk ve yaşlı bin 500 kişiye balon, Türk bayrağı ve dondurma dağıttı. Motosikletli Yunus Timleri ile birlikte, coşkulu marşlar eşliğinde sokak sokak gezen kadın muhtarlara vatandaşlar balkonlardan büyük coşkuyla eşlik etti. Duygu dolu anların yaşandığı kutlama, Yeni Mahalle’de sona erdi.


Kocasinan Mahallesi ve Yeni Mahalle’nin kadın muhtarları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çok anlamlı bir etkinliğe imza attı. Lüleburgaz’ın tek kadın muhtarları olan iki muhtar, ellerinde balon, Türk Bayrağı ve dondurmalar alarak sokak sokak kutlama gerçekleştirdi. Anons aracının da çaldığı marşlarla destek verdiği kutlamalara Motosikletli Yunus Timleri de siren sesleriyle eşlik etti.



Coşku balkonlara sığmadı


Kocasinan Mahalle Muhtarlığı’ndan başlayan yürüyüş sırasıyla D-100, İstiklal ve Acı Çeşme Sokak’tan devam ederken, müzik ve marşların sesini duyan yüzlerce kişi balkonlara akın etti. Ellerinde Türk Bayraklarıyla balkonlara akın eden 7’den 70’e yüzlerce Lüleburgazlı çok sayıda Lüleburgazlı bayram coşkusuna ortak oldu.



Günün fotoğrafı yaşlı çift


Günün fotoğrafı ise Acı Çeşme Sokak’ta ortaya çıktı. Yaşları 65 yaş üstü olan ve kısıtlama nedeniyle evlerinde kalan yaşlı bir çift ise duygulandırdı. Balkonlarındaki kartona “23 Nisan” yazısı asan çift 23 Nisan coşkusuna eşlik ederken, objektiflere el salladı. Gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili konuşan mahalle muhtarları Birol ve Gören, “Çocuklarımız gibi biz de çok neşeliyiz. İnşallah onlar da mutlu olurlar. Böyle bir durumdan dolayı şunu söylemek istiyorum. Bu salgın inşallah kısa sürede geçer. Bizler de yeniden çocuklarımızla el ele birlikte daha güzel günlere yürüyeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.