GENEL - 11 Şubat 2019 Pazartesi 10:19

Pehlivanköy’de kadın çiftçi eğitimi

A
A
A
Pehlivanköy’de kadın çiftçi eğitimi

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesine bağlı Kumköy ve Kuştepe köylerinde kadınlara yönelik Tarım ve Orman Müdürlüğü tektik personeli tarafından, gıda hijyeni, muhafaza yöntemleri ve kooperatifçilik konusunda bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesine bağlı Kumköy ve Kuştepe köylerinde kadınlara yönelik Tarım ve Orman Müdürlüğü tektik personeli tarafından, gıda hijyeni, muhafaza yöntemleri ve kooperatifçilik konusunda bilgilendirme eğitimi düzenlendi.


Tarım ve Orman İl e İlçe Müürlükleri tarafında, Pehlivanköy İlçemiz Kumköy ve Kuştepe köylerinden 42 kadın çifçinin katılımıyla gıda hijyeni, muhafaza yöntemleri ve kooperatifçilik konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Kumköy köyünde gerçekleştirilen eğitim toplantısına İl Müdürü Funda Eylem Özel, İlçe Müdürü Ali Doğan, KTV Şube Müdürü Hasan Doğan ile İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli katıldı.


Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Özel, kadın çiftçilerle sohbet ortamında gerçekleştirilen toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kadınların hayata geçirmek istedikleri her projenin arkasında olacaklarını belirten Özel, "Kırsalda ekonomik kalkınmanın temelinde kadınlarım bulunuyor. Kırsal alanlardaki kadın çiftçiler için üretim ve ev işlerinin birlikte yapılması, kooperatifçilik anlamında örgütlenmenin sağlanabilmesi ve kadın çiftçilerimizin sosyal ve ekonomik hayatta sürdürülebilir refah sağlamaları için kadın üreticilerimize yönelik eğitimler vermekteyiz" dedi.


Kumköy köyünde yöresel ürünlerin üretimi ve pazarlanması konusunda bir talebin bulunduğunu da belirten İl Müdürü Özel, eğitim ve bilgilendirme konularında gerekli her desteğin verileceğini ve ilgili diğer kurumlardan eğitim ve sertifika programları için gerekli görüşmelerin yapılacağını kaydetti.


Özel ayıca, düzenlenen eğitim çalışması sebebiyle İlçe Müdürlüğü personeline ve Kumköy köyü muhtarlığına teşekkür etti.


Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından, gıda hijyeni, muhafaza yöntemleri ve kooperatifçilik konularında yapılan sunumların ardından, program soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de öğrenciler tiyatro yeteneklerini sergileyecek Manisa’nın Alaşehir ilçesinde "100. Yıl Projeleri" kapsamında 9 ayrı okulda oluşturulan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları 3-10 Mayıs tarihleri arasında Alaşehirlilere sergileyecek. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "100. Yıl Projeleri" çerçevesinde tiyatro şenliği düzenliyor. Proje kapsamında 9 ayrı okulda öğrencilerinden oluşan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları Alaşehirlilerle buluşturacak. Okulların hazırlamış olduğu tiyatrolar 3-10 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak sergilenecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "En iyi eğitim, yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilen bilgi ve beceriler çocuklar üzerinde kalıcıdır. Çalışmalarımızda amacımız, çocuklarımızın var olan yeteneklerini, gizli kalmış ortaya çıkarılmasına fırsat bulunamamış yetenekli öğrencilerimizi ortaya çıkarabilmek, kendilerine güvenlerini artırmak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu ’100. Yıl Projeleri’nden biri olan tiyatro şenliği, 9 okulumuzun sergileyeceği tiyatro etkinlikleri ile 3 Mayıs 2024 tarihinde sahnelenmeye başlayacak ve 10 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek. Oyunlar ücretsiz ve halka açık olarak oynanacaktır. Alaşehir’de ilk kez düzenlenen tiyatro şenliğine, katılan katkı sunan, emek veren okul müdürlerimizi, çocuklarımızı çalıştıran öğretmenlerimizi ve etkinliğin asıl mimarı olan çocuklarımızı tebrik ediyor ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Herkesi tiyatro şenliğimize davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz" dedi.