GENEL - 05 Kasım 2020 Perşembe 09:46

KAEÜ’si online “Peygamberimiz ve Çocuk” adlı panel düzenledi

A
A
A
KAEÜ’si online “Peygamberimiz ve Çocuk” adlı panel düzenledi

i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında ’Peygamberimiz ve Çocuk’ isimli panel düzenledi.

i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında ’Peygamberimiz ve Çocuk’ isimli panel düzenledi.


İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kurt’un yönettiği panelde Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman ve İslami İlimler Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım peygamber efendimizi ve çocukları anlattı. AYDEP sistemi üzerinden canlı verilen panelde Doç. Dr. Hüseyin Kurt, peygamber efendimizin hayatı ve çocuklarla olan ilişkisi hakkında bilgiler verdi. Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım ise peygamber efendimizin çocuklara güvendiğini ve onlara değer verdiğini söyledi. Çocuklarla peygamberimizin ilişkisinin örnek alınması gerektiğini anlatan Müftü Yaman, açıklamasında; “Peygamberimizin çocuklar ile olan ilişkisini bizler örnek almalıyız. Her yıl Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında çok sayıda program gerçekleştiriyoruz. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile böyle bir panelde olmaktan mutlu olduk. Peygamberimizin her hal ve davranışının tüm Müslümanlar için örnek olması gerekir. Çocuklar ile olan ilişkisini bizlerin de örnek alması gerekir” dedi.


Müftü Yaman, konuşmasını peygamber efendimizin çocuklarla ilişkisini anlatan örneklerle tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin test süreci başladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin test süreci başladı. 200+ kilometre görev menziline sahip KEMANKEŞ 2, yapay zeka destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanıyarak zorlu hava şartlarında dahi tam isabetle imha kabiliyetine sahip olacak. Baykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde sürdürülecek olan test süreci başladı. Yaklaşık 1 saat havada kalabilen mini akıllı seyir füzesi, sahip olduğu jet motoru sayesinde süratle yol alarak düşman hattı gerisindeki en riskli hedeflere karşı etkinlik gösterebilecek. 200+ kilometre görev menziline sahip KEMANKEŞ 2, yapay zeka destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanıyarak zorlu hava şartlarında dahi tam isabetle imha kabiliyetine sahip olacak. Yapay zeka destekli oto pilot sistemi ile otonom uçuş gerçekleştirip stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirerek muharebe sahasında dengeleri değiştirecek. Gece ve gündüz şartlarında kullanılabilecek KEMANKEŞ 2, barındırdığı anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabilecek. KEMANKEŞ 2, elde ettiği tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcıya veri takibi konusunda destek sağlayacak.
Hakkari Ahır olarak kullanılan mağaraya kurtlar dadandı: 30 keçi ve 30 oğlak telef oldu Hakkari’nin Depin Vadisi’ne akşam saatlerinde inen aç kurtlar, hayvancılıkla geçimini sağlayan Bedel Akar isimli vatandaşın ahır olarak kullandığı mağaraya dadanarak 30 keçi ve 30 oğlağı telef etti. Kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Depin Vadisi’nde küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan Bedel Akar isimli vatandaşın ahır olarak kullandığı mağaraya kurt sürüsü dadandı. 80 küçükbaş hayvandan 60’ını telef eden kurtlar, daha sonra bölgeden uzaklaştı. Sabah saatlerinde hayvanlarına bakmak için bölgeye giden Akar, gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı. Üzüntüsünü dile getiren Akar, gece saatlerinde kurtlar 30 keçi ve 30 oğlak olmak üzere 60 hayvanını telef ettiğini söyledi. Akar, “Kurt sürüsü sabaha doğru saldırdı. Keçi sürüsü korkudan dağlara dağıldı. Havanın aydınlanmasıyla dağda sürümü aramaya çıktık. 30 keçi dağda telef olmuş. Yaralı hayvanları kendi imkanımla aşağıya indirdim. 30 oğlak ise sanki yok olmuş. Hiçbir yerde izlerine rastlamadım. Maddi olarak zarara uğradım” diye konuştu. Bölgeye gelen Hakkari Belediyesi Veterineri Faysal Cindioğlu da, kurt saldırısına uğrayan yaralı sürüyü muayene etti. Sürü sahibine yaralı hayvanları imha etmek zorunda olduklarını ifade eden Cindioğlu, “Kurt ısırıkları nedeniyle yaralanan keçiler imha edilmeli. Hayvanların veba hastalığı taşıyıp taşımadığını bilmiyoruz. Her ihtimale karşı tedbirlerimizi almak zorundayız. Kurt saldırısı sonucu kuduz virüsü bulaşmış olabilir. Bu hayvanların tüketilmesi tehlikeli olabilir” diye konuştu.