GENEL - 29 Nisan 2019 Pazartesi 14:43

KAEÜ’sinde 4 yeni bölüm 14 de yeni program açıldı

A
A
A
KAEÜ’sinde 4 yeni bölüm 14 de yeni program açıldı

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde 4 yeni bölüm 14 de yeni program açıldı.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde 4 yeni bölüm 14 de yeni program açıldı.


Büyüyerek akademik gelişime de hız kazandıran Ahi Evran Üniversitesi, üniversite ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bölüm ve programlar aldı.



Rektör Vatan Karakaya’nın girişimleri sonrasında Eğitim Fakültesine Yabancı Diller Eğitimi Bölümü açılarak bu bölüm bünyesinde de İngilizce Öğretmenliği Programı üniversiteye kazandırıldı.



Merkez yerleşkede açılan bölüm ve programların yanı sıra Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümüne “Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Programı” ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesine de “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı”nın açılmasını sağladı.



Mezun öğrencilerin işsizlik problemi ile karşı karşıya kalmamaları için Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Mucur Meslek Yüksekokulunda Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü bünyesinde “Acil Durum ve Afet Yönetim Programı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı”, Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesinde “Görsel İletişim Programı” ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü bünyesinde ise “Web Tasarım ve Kodlama Programı” yer aldı.




Yeni bölümlerin açılması ilgili bir açıklama yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin günden güne büyüdüğünü belirterek yeni bölümlerin açılmasının üniversitemizin gelişimi ve bölgesinde tercih edilebilirliği için önemli olduğunu kaydetti. Ülkenin gelişmişliğini göz önünde tutarak kaliteli eğitimi ile öğrenci yetiştirmeyi hedef edindiklerini anlatan Rektör Karakaya, insan odaklı ve yeniliklere açık bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.