GENEL - 25 Ekim 2019 Cuma 19:30

Kırşehir’de Rus Medya Konseyi üyesi 160 gazeteci konakladı

A
A
A
Kırşehir’de Rus Medya Konseyi üyesi 160 gazeteci konakladı

Türkiye’ye gelmiş en kalabalık konuk gazeteci kafilesinden biri olan Rus Medya Konseyi üyesi 160 gazeteci Ankara, Kayseri, Kapadokya, Konya ve Alanya gezileri ile birlikte Kırşehir’de mola verdi.

Türkiye’ye gelmiş en kalabalık konuk gazeteci kafilesinden biri olan Rus Medya Konseyi üyesi 160 gazeteci Ankara, Kayseri, Kapadokya, Konya ve Alanya gezileri ile birlikte Kırşehir’de mola verdi.



Ankara’dan sonra Kayseri programı için 85 ülkeden 160 gazeteci, Kırşehir Basın Konseyi Yönetimi tarafından Ağalar Konağı’nda ağırlandı. Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da katıldığı programda gazeteciler, Kütük Ev’de yapılan gezi sonrası Ağlar Konağı’na geldi. Kırşehir’de yöresel ikramların yapıldığı programda gazetecilere Kırşehir’in 5 bin yıllık tarihi birikime sahip olduğunu ifade eden Kırşehir Valisi İbrahim Akın, "Küresel Gazeteciler Konseyi Kırşehir temsilcisi Sait Yanık’ın böyle bir program organize edeceklerini söylediklerinde bundan memnuniyet duyacağımızı belirttik. Kısa süreli de olsa şehrimizi ziyaret etme fırsatı buldunuz. Umarım daha geniş bir zamanda tekrar sizleri misafir ederiz. Kısa süre içinde Kırşehir ile ilgili olumlu duygularla bu şehirden ayrılacağınıza inanıyorum"ifadelerini kullandı.



Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, Rus Medya Konseyi üyesi gazetecilerin son dönemlerde artan Türk-Rus ilişkileri açısından da önemsendiğini söyledi. Dim, açıklamasında, "Küresel Gazeteciler Konseyi, misyona uygun olarak Rus dili konuşan gazetecilerimizle birlikte Kırşehir’de olmaktan son derece mutluyuz. Bu topluluk Kırşehir’e ilk defa gelen bir topluluk. Rusya’da kurulan Dünya Rus Medya Konseyi üyeleri, Dünya üzerinde 10 binden fazla üyesi bulunan bir konsey. Sadece Rusya’dan değil. Ankara’da 21. Rus Medya Kongresini gerçekleştirdik. Bu Kongreye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’da katıldı. Kongrenin özellikle son dönemlerde gelişen Rus-Türk ilişkilerini meslektaşlarımızın arasında ki dayanışmaya katkıda bulunmasını diliyoruz"dedi.



"Kırşehir, Anadolu kültürüne ev sahipliği yapan zengin bir şehir"


Kırşehir’in Anadolu kültürüne ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, "Anadolu’da çağlar öncesine dayanan derin bir tarih ve kültür geleneğine sahip Kırşehir, aynı zamanda evrensel anlamda Ahi Evran, Aşıkpaşa, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, günümüze geldiğimiz de saz ve söz ustaları Çekiç Ali, Neşet Ertaş gibi büyük kültür, düşünce ve sanat insanlarını yetiştirmiş bir il. Doğruluğu, dürüstlüğü hak ve hukuktan yana olmayı ilke edinen Ahiliğin başkenti Kırşehir’de yine doğruluğu, dürüstlüğü hak ve hukuktan yana olmayı ilke edinen gazetecilik mesleğinin uluslararası düzeyde siz değerli temsilcileri ile bir arada olmak bizler içinde büyük bir gurur kaynağı. Gazetecilik mesleği, büyük zorluklarla yürütülen onurlu ve şerefli bir meslektir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla ilkelerinden ödün vermeden tarafsız ve objektif haber yapan tüm gazeteciler ve basın yayın organları kutsal bir görev yürütüyorlar. Gazeteciler, toplumun olayları doğru bilmelerini ve bilinçlendirmelerini sağlar, bu anlamda toplumun vicdanı olma görevi üstlenirler. Özgür toplum ancak özgür basın ile mümkün olacaktır. Hiçbir baskı altında kalmadan toplumun doğruyu öğrenmesini ilke edinen gazeteciler bireysel değil, toplumsal çıkarlar doğrultusunda haber yapar ve her zaman haktan ve hukuktan yana duruş sergilerler. Çağımızın en aktif meslek guruplarından biri olan gazetecilik düşünce ve haberleşme özgürlüğünün en önemli unsurudur" diye konuştu.



Kırşehir’de ağırlanan 85 ülkeden 160 gazetecinin konuk olduğu programa Kırşehir Valisi İbrahim Akın, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altunkaya, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yerel basın temsilcileri katıldı. Program, Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık’ın yönetim kurulu adına Mehmet Ali Dim’e katılım plaketi vermesinin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.
Ankara Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü kutladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında kutluyorum" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy, “Dünya Fikri Mülkiyet Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda telif hakkını da kapsayan ve fikri mülkiye haklarına ilişkin farkındalığı arttırmak için 2000 yılından itibaren her yıl 26 Nisan’ın ’Dünya Fikri Mülkiye Günü’ olarak kutlandığı ifade edildi. Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından ilan edilen 2024 yılının temasına ilişkin, şunları kaydetti: "Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından 2024 yılının teması, ’Fikri Mülkiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Ortak Geleceğimizi Yenilikçilik İnşa Etmek’ olarak belirlendi. Bu pencereden baktığımızda; yenilikçiliğin teşvik edilmesinde ve sürdürülmesinde fikri mülkiyetin oynadığı etkin rolün, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı başta olmak üzere ülkemizin önemli politika belgelerinde karşılık bulduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim." Kültür ve Turizm Bakanlığının telif haklarında sürdürülebilir kalkınmaya ve Türkiye’nin kültür-sanat hayatına katkısını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Ersoy, "Geldiğimiz noktada ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında attığımız adımların, elde ettiğimiz kazanımların memnuniyetiyle ve daha fazlasını yapma, bu hususta öncü ve özgün konuma gelme kararlılığımızı vurgulayarak kutluyorum" ifadesi kullanıldı.