GENEL - 24 Kasım 2018 Cumartesi 10:37

Kırşehir’de yılın Ahisi Mustafa Ay: “Ahi geleneği fırsatçılığa müsaade etmez”

A
A
A
Kırşehir’de yılın Ahisi Mustafa Ay: “Ahi geleneği fırsatçılığa müsaade etmez”

KIRŞEHİR (İHA) – Dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden Ahi Evran’ın önderliğinde esnaf teşkilatlanmasını sağlayan Ahilik Haftası kutlamalarında yılın Kırşehir’de Ahisi seçilen terzi Mustafa Ay, stokçuluğun Ahi kuralları ve dinimize aykırı olduğunu söyledi.

KIRŞEHİR (İHA) – Dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden Ahi Evran’ın önderliğinde esnaf teşkilatlanmasını sağlayan Ahilik Haftası kutlamalarında yılın Kırşehir’de Ahisi seçilen terzi Mustafa Ay, stokçuluğun Ahi kuralları ve dinimize aykırı olduğunu söyledi.


Kırşehir merkezli kutlanan Ahilik Haftası etkinliklerinin 31. Haftası kutlamalarında yılın il Ahisi olan Ay, “Biz ahi esnafı olarak devletin ahi kurallarına uyduğu gibi bizler de esnaf olarak kurallara uyup çalışmalıyız. Ekonomik dalgalanmalardan devletimizin rahatlıkla çıkacağına inanıyoruz. Stokçuluk ve fırsatçılık devlet olarak ve millet olarak bizleri yıldıramaz ”dedi. Ahilik geleneği ve yapılacak devlet-millet kenetlenmesi ile ekonomik dalgalanmaların etki etmeyeceğini ifade eden Ay, açıklamasını şöyle sürdürdü;


“Kırşehir’de ve Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi esnaf olarak ahi kurallarına uyduğumuz devlet ve milletçe kenetlendiğimiz müddetçe bizlerin bu krizi rahatlıkla atlatacağımıza inanıyoruz. Stokçuluk ve karaborsacılığa tenezzül etmeden ahi kurallarına uyduğumuz zaman memlekette kriz diye bir şey kalmaz. Hepsini bitiririz. Yeter ki, ahi kurallarına uyalım. Devlet ve milletimizle bütünleştiğimiz zaman ahi kurallarına da uyulduğunda devlet ve millet sıkıntı çekmez. Yaşadığımız sıkıntıları atlatacağımıza inancımız ve güvenimiz sonsuzdur. Stoklar ise kontrol altına alınarak kullanılmalı, stokçuluk Ahiliğe ve dinimize de aykırıdır. Vatandaşın yanında olabilmeliyiz. Bu dünyada ve ahirette de bu fırsatçılığın vebali var. Milletini düşünen insan fırsatçılık ve stokçuluk yapmaz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."