MAGAZİN - 18 Aralık 2020 Cuma 10:07

Kırşehir’li radyo spikeri, bozlak türküleri ile sanatçılardan canlı performans alıyor

A
A
A
Kırşehir’li radyo spikeri, bozlak türküleri ile sanatçılardan canlı performans alıyor

Radyo Spikeri Hakan Fatih Mert, Kırşehir merkezli yaptığı canlı yayınlarda ulusal sanatçılardan Neşet Ertaş türkülerini canlı performans alıyor.

Radyo Spikeri Hakan Fatih Mert, Kırşehir merkezli yaptığı canlı yayınlarda ulusal sanatçılardan Neşet Ertaş türkülerini canlı performans alıyor.


Hafta içi her gün 30 dakika yapılan programda pop, arabesk, fantazi söyleyen sanatçılardan Neşet Ertaş’ın türkülerinden oluşan canlı performanslarla sohbet eden radyo programcısı Mert, Kırşehir’de de bir ilki alanında hayata geçirdi.


Pr şirketleri üzerinden sanatçılarla yapılan bağlantılara bu hafta Ceren Gündoğdu (Pop), Seher Çelik (Pop), Yılmaz Zeyrek (Türkü), Yücel Uçar (Pop), Nehir Başterzi (Pop), Emrah Bilici (Fantazi Türkü), canlı yayına katılarak Neşet Ertaş türkülerini seslendirdi.


Radyo Programcılığının gelişen teknoloji ile birlikte kullanılmasının ve insanların düşünceleri aktarmanın önemli olduğunu belirten Mert, "Radyo yayıncılığının teknolojiye yenik düşmemesi için dikkat çekmek istiyorum. Radyolar hayatımızın her alanında var. İnsanların otomobillerinde seyir halinde iken arayıp türkü istemeleri beni mutlu ediyor. İnsanın dinlendiğini bilmesi ve bu noktada geri dönüşler alması hoş bir şey" dedi.


30 dakikalık programla istenilen hedefe ulaştığını anlatan Mert, "Program süresinin 30 dakika ile sınırlı olması Kırşehirlilerin ekranlardan izlediği sanatçılara ulaşması adına da çok önemli, sanatçılar hayatının önemli kesitlerini ve hit parçalarının çıkış hikayelerini anlatırken bozlak eserleri de seslendiriyorlar. Şehrimizin bilinmesi açısından da önemli buluyorum" diye konuştu.


Bu hafta ise yayına Mert Ali İçelli, Ersan Er, Deniz Derin, Çağla Şola, Cem Şahan, Ezgi Kızıloğlu çıkacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.