EKONOMİ - 11 Ağustos 2022 Perşembe 17:02

Başiskele’de ek zam protokolü imzalandı

A
A
A
Başiskele’de ek zam protokolü imzalandı

Başiskele Belediyesi, enflasyon artışına karşı ocak ayında zam alan tüm belediye işçilerine ek zam düzenlemesi yaptı.

Başiskele Belediyesi, enflasyon artışına karşı ocak ayında zam alan tüm belediye işçilerine ek zam düzenlemesi yaptı.


Başiskele Belediyesi’nde görev yapan tüm işçileri kapsayan yüzde 30’luk ücret artışına ilişkin Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ve Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy tarafından belediye meclis binasında düzenlenen törenle imzalandı. Tüm belediye çalışanlarına Temmuz 2022’den itibaren geçerli olmak üzere yevmiye ve sosyal haklarına yüzde 30 ek zam düzenlemesi yapıldı.



"Mesai arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz"


Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Yasin Özlü, küresel ekonomik kriz dolayısıyla yaşanan enflasyona karşı belediye çalışanlarını ezdirmeyeceklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Başiskele’mize teşrif ettiler. Yapılan mitingde özellikle ilçemizden uzun bir süre bahsetmesi, hizmetlerimizi detaylıca söylemesi bizi ziyadesiyle mutlu etti ve gururlandırdı. Moral ve motivasyonumuzu daha da arttırdı. Dünyamız küresel ekonomik kriz içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımız bu küresel krizin etkilerini en aza indirgemek için toplumumuzun her kesimine olduğu gibi çalışan kesimi için büyük çaba ve fedakarlık gösteriyor. Belediyeler olsun, tüm kamu ve kuruluşları çalışanları olsun, tüm işçi kesimin maaşlarına büyük oranda zam yaptı. Cumhuriyet tarihinin en fazla asgari ücret zammı Cumhurbaşkanımız tarafından yapıldı" dedi.



"Ortada bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır"


2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye’nin daha istikrarlı ve güçlü bir dönem yaşayacağına inandığını vurgulayan Özlü, "Bizler de Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedef doğrultusunda çalışan arkadaşlarımızın bu oluşan enflasyon ortamında hiçbir zaman gerisinde bırakmadık, bırakmayacağız da. Cumhurbaşkanımızın asgari ücretle ilgili yeni düzenlemeyi açıkladıktan sonra hemen ertesi gün sabahında hemen biz de belediye çalışanlarımızın maaşlarıyla ilgili gerekli açıklamayı yapan belediyelerden birisi olduk. Hatta belediye çalışanlarımızla ilgili yeni düzenlemeyi açıklayan ilk belediye olduk. Bizler enflasyonun karşısında sizleri ezdirmeyeceğiz. Ortada bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır. Hep birlikte ekibimizle çalışarak bu başarı, bu güzel işler ortaya çıkıyor. Bu yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu noktada Cumhurbaşkanımız bizlere bir hedef gösterdi. Biz de yeni düzenlemeyle mesai arkadaşlarımızı mağdur etmiyoruz" diye konuştu.



"İşçi arkadaşlarımızın alım gücünün kaybolması dolayısıyla bir ara zam yapıldı"


Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ise "Dünya ekonomik bir krizden geçiyor. Tabii bu krizin ülkemizde de yansımaları maalesef oluyor. Bundan dolayı da ocak ayında asgari ücrete yapılan zamdan sonraki süreçte enflasyon oranlarının yeniden yüksek çıkması sebebiyle işçi arkadaşlarımız için ara zam yapıldı. Biz de enflasyon rakamlarının yukarı doğru çıkmasından dolayı işçi arkadaşlarımızın alım gücünün zayıfladığını gördüğümüz için kamuoyunda bunu deklare ederek, belediye başkanlarımızla görüştük. Asgari ücrete yüzde 30 ara zam yapılmasından hemen sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ile görüştük ve gerekli açıklamayı yaptı. Büyükşehir’den hemen sonra ek zam ile ilgili ilk açıklamayı yaparak işçi arkadaşlarımıza müjdeyi veren Yasin Başkanımıza da buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.
Ankara Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü kutladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında kutluyorum" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy, “Dünya Fikri Mülkiyet Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda telif hakkını da kapsayan ve fikri mülkiye haklarına ilişkin farkındalığı arttırmak için 2000 yılından itibaren her yıl 26 Nisan’ın ’Dünya Fikri Mülkiye Günü’ olarak kutlandığı ifade edildi. Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından ilan edilen 2024 yılının temasına ilişkin, şunları kaydetti: "Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından 2024 yılının teması, ’Fikri Mülkiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Ortak Geleceğimizi Yenilikçilik İnşa Etmek’ olarak belirlendi. Bu pencereden baktığımızda; yenilikçiliğin teşvik edilmesinde ve sürdürülmesinde fikri mülkiyetin oynadığı etkin rolün, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı başta olmak üzere ülkemizin önemli politika belgelerinde karşılık bulduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim." Kültür ve Turizm Bakanlığının telif haklarında sürdürülebilir kalkınmaya ve Türkiye’nin kültür-sanat hayatına katkısını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Ersoy, "Geldiğimiz noktada ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında attığımız adımların, elde ettiğimiz kazanımların memnuniyetiyle ve daha fazlasını yapma, bu hususta öncü ve özgün konuma gelme kararlılığımızı vurgulayarak kutluyorum" ifadesi kullanıldı.
Karabük U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Grubu Karabük’te başladı Karabük’te dört gün sürecek U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı. Karabük Onur Futbol Sahası’nın ev sahipliğini yaptığı U-18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 25-28 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak. Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, “Ankara Gölbaşıspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Asmaspor, Kastamonu Köy Hizmetleri İdare Spor Kulübü, Bartınspor ve Bolu 14 FK takımları mücadele ediyor. Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi. Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yar aldığını belirterek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz” şeklinde konuştu. U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.