ÇEVRE - 15 Nisan 2019 Pazartesi 12:59

Başkan Bıyık sahaya indi, çalışmaları inceledi

A
A
A
Başkan Bıyık sahaya indi, çalışmaları inceledi

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ekipler tarafından ilçe genelinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ekipler tarafından ilçe genelinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.


Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Belediyesi tarafından Cami Mahallesi’nde yapımı devam eden Kapalı Pazar yerinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Beraberinde Başkan Yardımcısı Abdüllatif Özkan ve meclis üyeleriyle birlikte kapalı pazar yerinde incelemelerde bulunan Bıyık, Kapalı Pazar yerinin yılsonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade ederken, diğer mahallelerde modern pazar yerlerinin kurulması için çalışma başlatacaklarını söyledi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Bıyık, yeni dönemde Darıca’ya yakışacak modern pazarlar inşa edeceklerinin müjdesini vererek, “Bizler Darıca’da sokak pazarları olmasın istiyoruz. Pazarcı esnafımızla bir araya gelerek Pazarcılar Odası ve esnafın da görüşlerini alarak bir çalışma yapacağız. Buradaki kapalı pazarımızın inşaatı devam ediyor. Alt katı kapalı otopark olarak hizmet verecek olan kapalı pazar yeri mimari projesiyle ilçemize değer katacak” dedi.


Pazar alanlarının çok amaçlı olarak kullanılabileceğini ifade eden Bıyık, “Çok amaçlı, üstü kapalı ve modern bir şekilde planlanan sabit pazar projesinin alt katına ise 360 araç kapasiteli otopark yapılacak. Aynı şekilde diğer mahallelerimizde de kapalı semt pazarları yapacağız. Ben yaptım oldu anlayışıyla hareket etmeyeceğiz. Bu konuda pazarcı esnafıyla sürekli istişare içinde olacağız. Pazarcı esnafının da memnun olacağı modern pazarlar yapmak istiyoruz. Kapalı pazarları aynı zamanda çok amaçlı planlıyoruz. Deprem anında toplanma merkezi olarak kullanmak için planlayacağız. Pazar olmadığı zaman otopark olarak hizmet vermesini istiyoruz. Kızılay’la da görüşerek alt katlarında afet anlarında kullanılması için gıda ve çadır deposu olarak da hizmet vermesini amaçlıyoruz. Yapacağımız projelerle ilçemize değer katacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.