- 09 Şubat 2018 Cuma 11:43

Başkan Karaosmanoğlu’ndan TÜGVA’ya ziyaret

A
A
A
Başkan Karaosmanoğlu’ndan TÜGVA’ya ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Muhammed Hanefi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Muhammed Hanefi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.


Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli İl Temsilcisi Muhammed Hanefi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. TÜGVA Kocaeli Temsilcisi Muhammed Hanefi, Başkan Karaosmanoğlu’na çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Çalışmalarında TÜGVA üyelerine başarılar dileyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler yönü Hak ve adalet olan bir ümmetin mensubu olarak, hayırda yarışmaya devam edeceğiz. Gençlik için projeler üretmeye ve onları her alanda Büyükşehir olarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin destekçisi olduğunun altını çizen Karaosmanoğlu, “2015 yılında açtığımız Kocaeli Bilim Merkezi’nde hem gençlerimize tecrübe ederek öğrenme fırsatı sunduk, hem de yerli bilimsel düzenekler üretmeye başlayarak, bilgi ve bilginin araçlarını üretmede yeni bir model geliştirdik. Kocaeli Bilişim Vadisi, Türkiye’nin zamanı yakalama çabalarında bir model olarak Allah’ın izniyle yakın zamanda hizmete girecek. Hayırda yarışma misyonumuzu daha da güçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.


Gençler için önemli bir proje olan Klavuz Gençlik’i hayata geçirdiklerini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bilgisayar okuryazarlığından, başarıyı teşvik programlarına, modern ve millî değerlerin kökleştirilmesinden bilgiyi üretme ve geliştirmeye, gençlerin sosyolojik varlığını güçlendirmekten müzik ve spor kabiliyetlerinin geliştirilmesine, okulda verilen derslerin takviye edilmesinden anne baba ve çevre ilişkilerine kadar birçok başlık altında, onlarca çalışma yapıyoruz. Hedefimiz, ahlaklı ve inançlı, bilgili ve başarılı, sporla, bilimle ve sanatla ilgilenen gençlerle, şehrimizin, ülkemizin ve dünyanın geleceğine katkı sunacak gençler. Nasıl bir toplumsal doku, nasıl bir gençlik politikası, nasıl bir uygulama, nasıl genç bir dil inşa etme konularını siz gençlik STK’ları ile birlikte herkesin kolaylıkla anlayacağı ve uygulayacağı formüllere dönüştürmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.


Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ünye, oryantiring yarışlarına ev sahipliği yaptı Ordu’nun Ünye ilçesinde, 17 ilden 300 sporcunun katılımı ile ilk defa oryantiring yarışması düzenlendi. Ünye Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından oryantiring okul sporları küçükler ve yıldızlar grup yarışması Ünye’de gerçekleştirildi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan sporcularla yarış öncesi bir araya gelerek başarılar diledi. 17 ilden 300 sporcunun katıldığı yarışlar Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Şehrin çeşitli yerlerine konulan hedefleri harita üzerinden bulmaya çalışan sporcular, parkuru kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonucunda bireysel ve grup halinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “2002 yılından beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandığı sürecin 2024 ayağını Ünye’de bu yıl hayata geçiriyoruz. Bundan sonra inşallah sürekli olarak bunu devam ettiririz. İl sayısını da arttırmış oluruz. Biz bu yarışa katılan sevgili çocuklarımızı şehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken hem de şehrimizi tanıma fırsatları buldular. Şehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmiş oldular. Aynı zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanıtmak adına bizim elçimiz olacaklar. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise, “Misafir öğrencilerimizi içimizde görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimize katıldıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve belgeleri takdim edildi.