GENEL - 11 Mayıs 2022 Çarşamba 09:44

Başkan Söğüt: "Kamulaştırdığımız arsaları da konuşalım"

A
A
A
Başkan Söğüt: "Kamulaştırdığımız arsaları da konuşalım"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Bizim her şeyimiz şeffaf.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Bizim her şeyimiz şeffaf. İhaleye çıkılır, rekabet ortamı oluşturulur, en yüksek teklifi verene satılır. Kamulaştırdığımız arsaları da konuşalım. ’Sadece satıyorsunuz’ demek yanlış" dedi.


Körfez Belediyesi’nin mayıs ayı meclis toplantısı, Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Söğüt, satışı yapılacak arsalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak, "Burada alacağımız karar sadece satış yetkisi. Belki satmayacağız. Daha önce aldığımız ama satmadığımız yerler de var.


Bölgeleri sizlerle paylaşmak istedik. Tartışalım, düşüncelerimizi aktaralım. Bir sonraki ay komisyon baksın değerlendirsin kararımızı alalım. Biz açık ve şeffaf bir şekilde ihaleleri yapıyoruz. Zaten burası konut dışı kentsel çalışma alanı. Bölge sanayi alanı. Belediye olarak bir imalathane tesis açacak değiliz. Dünyadaki ekonomik koşullar hemen hemen her kesimi birtakım tedbirler almaya sevk etti. Biz ‘Satmak için satalım’ mantığı ile hareket edecek olsak bu adımı 2 sene ya da 1 sene önce de atabilirdik" dedi.



"Bu anlayışı doğru bulmuyorum"


Şener Söğüt, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Kirazıyalı’da bir alan var burayı trampa ile alalım dedik. Bu trampa yapılıyor ama bizim fazladan 2.5 milyonluk ödeme yapmamız gerekecek. Bunlar sürekli olan şeyler. Bir tarafta satış yaparken, kamulaştırma için de yer alıyoruz. Birçok yer var önümüzde. Bir taraftan satıyorsun ama bir taraftan da alıyorsun. Satmayalım ama vatandaşın sorununu da kamulaştırmalarla çözelim. Bu anlayışı doğru bulmuyorum. Bizim her şeyimiz şeffaf. İhaleye çıkılır, rekabet ortamı oluşturulur, en yüksek teklifi verene satılır. Kamulaştırdığımız arsaları da konuşalım. ’Sadece satıyorsunuz’ demek yanlış"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.