- 14 Haziran 2018 Perşembe 12:50

Başkan Üzülmez şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi

A
A
A
Başkan Üzülmez şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, iftarda şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, iftarda şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi.


11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif ayı münasebetiyle Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen Kartepeli şehit ve gazi yakınlarına Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına Başkan Üzülmez’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Kadir Kaya, Kartepe Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve davetliler katıldı.


Programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ülkemizin birliği, beraberliği için canını feda etmiş bütün şehitlerimiz ve gazilerimizden Allah razı olsun. Şehit ve gazilerimizin sevdikleri bizlere emanettir. 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif ayı münasebetiyle bir araya geldik. Sizlerle her zaman bir aradayız. Ülkemiz üzerinde yıllardır senaryoları değişse de aynı emperyalist güçler tarafından oyunlar oynanmaktadır. Türk milletinin Anadolu’ya gelişinden bu yana bu oyunlar devam etmiştir. Vatan toprağımız için çok bedeller ödenmiştir. Milletimiz biraz olsun ayağa kalktığı zaman hemen bu oyunlar devreye girmiştir. Geçmişte bu ülkeyi yönetenlerin ailelerinin içine girmişler. Casusluk yapmışlar, hainlik yapmışlar. Osmanlı Devletini maalesef yok etmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal ve beraberindeki kahramanlar bir araya gelerek Cumhuriyeti kurmuşlardır. Bu milletin ferasetini hesaplayamadıkları tarih sahnesinde görülmektedir. Bizler özgür ve bağımsız bir milletiz. Aziz milletimizin feraseti ve desteği ile güçlü Türkiye 24 Haziran’da bir kez daha bu oyunu bozacaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.
Karabük Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi Safranbolu Belediyesi tarafından şehirde çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere seralarda 200 bin adetten fazla çiçek üretimi gerçekleştirildi. Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan uygulama ve üretim birimlerinin, modern tarım teknikleri ve uzman ekip desteğiyle, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladığı belirtildi. Üretilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ve begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunduğu belirtilen açıklamada, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse öncülüğünde başlatılan bu büyük çiçek üretim projesinin, Safranbolu’nun sokaklarına, parklarına ve kamusal alanlarına renk kattığı kaydedildi. Aynı zamanda, doğal yaşamın korunması ve şehir estetiğinin artırılması açısından da önemli bir adım olarak değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, “Safranbolu’nun tarihi ve kültürel dokusunu koruma gayreti, çiçek üretimiyle sınırlı kalmayıp, şehirdeki peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanların artırılması gibi çalışmalarla da devam ediyor. Bu çabalar, yerel halkın ve ziyaretçilerin daha yaşanabilir bir şehirde vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Üretilen çiçeklerin bir kısmı şehrin park ve bahçelerinde kullanılacakken, bir kısmı da satışı yapılarak gelir elde ediliyor. Bu şekilde, şehrin her köşesinde doğal güzelliklerin ve renklerin daha fazla hissedilmesi amaçlanırken bölgede önemli bir konuma sahip olundu" denildi.