SPOR - 15 Eylül 2020 Salı 11:46

Darıcalı sporcular milli takımın gururu oldu

A
A
A
Darıcalı sporcular milli takımın gururu oldu

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü, sporda başarısını sürdürüyor.

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü, sporda başarısını sürdürüyor. İstanbul’da gerçekleşen 50. Balkan U20 Atletizm Şampiyonası’nda milli takım adına yarışan Darıcalı atletler, 2 gümüş madalya ile hem Darıca hem de Türkiye’nin gururu oldu.


Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 50. Balkan U20 Atletizm Şampiyonası, 12-13 Eylül tarihlerinde İstanbul Bağlarbaşı’nda bulunan Ekrem Koçak Pisti’nde gerçekleşti. Balkan Şampiyonası’nda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcuları da milli takım adına yarıştı ve şampiyonayı 2 gümüş madalya ile tamamladı.


Birinci gün piste çıkan İslam Taşçı, bin 500 metrede 2. Olurken, ikinci gün gün piste çıkan Ömer Amaçtan ise 3 bin metrede 2. olarak gümüş madalya kazandı. Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcusu Mevlüt Kılıç ise 800 metrede 7. olarak şampiyonayı tamamladı. Öte yandan hafta sonu Romanya’da yapılacak olan Balkan Büyükler Şampiyonası’nda Darıca Belediyesi sporcusu Ömer Amaçtan, 5 bin metrede Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.


Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularını Milli Takım’da elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederek, “Spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceğiz. Sporcularımızın kazandığı başarı bizleri mutlu etti. Milli takımda hem ilçemizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek başarılı oldular. Darıca Belediyesi olarak spora yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."