ASAYİŞ - 14 Mayıs 2022 Cumartesi 21:07

Hastane çalışanları yedikleri yemekten zehirlendi

A
A
A
Hastane çalışanları yedikleri yemekten zehirlendi

Kocaeli’deki Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan personeller, yedikleri yemek sonrası rahatsızlandı.

Kocaeli’deki Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan personeller, yedikleri yemek sonrası rahatsızlandı. 200 kişinin zehirlendiğine yönelik iddiaları yalanlayan hastane yönetimi, yaklaşık 80-90 başvuru olduğunu ve birçoğunun ayakta tedaviyle taburcu edildiğini açıkladı.


Olay, 12 Mayıs Perşembe günü Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hastane personeli yediği yemekten rahatsız olarak zehirlenme şüphesiyle acil servise başvurdu. Bu başvuruların üzerine hastane yönetimi hemen harekete geçerek konuyla ilgili inceleme başlattı. Bu sırada bazı yayın organları tarafından ‘Hastanede 200 kişi zehirlendi’ şeklinde servis edilen haberleri yalanlayan hastane yönetimi, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.



“Gerekli araştırma ve incelemeler derhal başlatıldı”


Hastaneden yapılan açıklamada, “Hastanemizde 12 Mayıs 2022 tarihinde öğle yemeği olarak et döner ve pirinç pilavı çıkmıştır. Bu yemek hem çalışanlara hem de hasta ve refakatçilerine verilmiştir. 13 Mayıs 2022 tarihinde çalışanlarımızdan birkaç tanesinin gıda zehirlenmesine benzer şikayetlerle hastanemiz acil servisine başvurduğu bilgisi tarafımıza ulaşır ulaşmaz tüm birimlerimizle seferber olarak, gerek hastanemiz acil servisinde gerekse hastanemiz mutfağında gerekli araştırma ve incelemeler derhal başlatılmış olup, bu durumun henüz hastanemiz yemeğinden olup olmadığı bile belli değilken, tarafımızca Gıda ve Tarım Bakanlığı aranmış ve İlçe Tarım Müdürlüğünden bahsedilen gündeki yemekten numune alınması talep edilmiştir. İlçe tarım müdürlüğü tarafından derhal kurumumuza gelerek gerekli numuneler alınmış ve laboratuvara gönderilmiştir” ifadelerine yer verildi.



“Birçoğu ayakta tedavi ile ikametlerine gönderilmiştir”


Aynı yemekten hastane personeli haricinde diğer bazı kurum çalışanları, hastalar ve hasta refakatçilerinin de yediğini aktaran hastane yönetimi, “Ancak şu anda kadar çalışanlarımız haricinde bu durumla alakalı herhangi bir sağlık kuruluşuna başvuru yapıldığına dair bir bilgi tarafımıza ulaşmamıştır. Haberlerde konu olan 200 çalışan sayısı doğruyu yansıtmamaktadır. Başvuru sayısı yaklaşık olarak 80-90 kişi olup bunların birçoğu ayakta tedavi ile ikametlerine gönderilmiştir. Normal zamanlarda da hastanemiz yemeklerinden şikayetçi olan bir personelimiz veya hastamız olduğunda da derhal gerekli işlemlerin yapıldığını ve hiçbir şikayetin göz ardı edilmediğini, hastanemizde kalitenin artırılması hususunda sürekli olarak çalışmalarımızın devam ettiğini belirtir, hastanemiz hakkında çıkan asılsız, mesnetsiz ve kaynağı belli olmayan haberleri yapan basın organları hakkında gerekli yasal haklarımızın saklı tutulduğunu bildirmek isteriz. Hastanemiz yaklaşık 500 bin nüfusa hizmet veren ve başarılı çalışmaları ile halkımızın taktirini kazanmış olan bir kurumdur. Henüz çok üzücü fakat sebebi belli olmayan vakalar için hemen suçlu ilan edilip, kurumumuzun saygınlığını bitirmeye çalışan basın organlarını kınıyor durumu halkımızın taktirlerine sunuyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.