ÇEVRE - 14 Nisan 2019 Pazar 12:49

Kocaeli’de deniz sezonu 15 Haziran’da açılacak

A
A
A
Kocaeli’de deniz sezonu 15 Haziran’da açılacak

2019 yılı deniz sezonu cankurtaranlık projesinin ilk toplantısını yapıldığı Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi tarafından deniz sezonunun 15 Haziran’da başlayacağı belirtildi.

2019 yılı deniz sezonu cankurtaranlık projesinin ilk toplantısını yapıldığı Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi tarafından deniz sezonunun 15 Haziran’da başlayacağı belirtildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), 2019 yılı deniz sezonu cankurtaranlık projesinin ilk toplantısını yaptı. 15 Haziran 2019 tarihinde yeni sezonun açılacağı kararı bağlanan toplantıda her yıl olduğu gibi bu yılda haftanın yedi günü Marmara denizinde ve Karadeniz’de cankurtaran hizmetlerinin verileceği dile getirildi. Toplantıya katılan kurum, gönüllü itfaiyeci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ayrıca yeni sezonda yapılacak çalışmalar hakkında istek, görüş ve önerileri de değerlendirildi.


Toplantıda 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 10.00’da yeni sezonun başlayacağı dile getirilirken 15 Eylül 2019 günü saat 18.00’de sona ereceği kararı alındı. Toplantıda yeni sezonla birlikte başlayacak cankurtaranlık hizmeti de konuşuldu. Her sene olduğu gibi bu sene de sezon boyunca Marmara denizinde Karamürsel Altınkemer, Darıca Bayramoğlu halk plajları ile Karadeniz’de Kandıra Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız ve Cebeci halk plajlarında 8 sahil bölgesinde haftanın yedi günü cankurtaranlık hizmeti verileceği karara bağlandı.


Toplantıda kurum, gönüllü itfaiyeciler ve sivil toplum kuruluşlarının hangi bölgelerde görev alacağı ve katılımcı sayılarının belirlenmesi konusu da görüşüldü. Sezonda görev alacak cankurtaranlar ilk olarak hazırlıklara havuz çalışmalarıyla başlayacak. Cankurtaranlar boğulma vakalarında iyi performans sergilemeleri için sıkı eğitimden geçirilecek. Cankurtaranlar İzmit, Gebze ve Karamürsel’de bulunan yüzme havuzlarında kondisyon ve kurtarma tekniklerini öğrenecek, eğitim sonunda cankurtaran belgelerini alacaklar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.