EĞİTİM - 13 Ocak 2019 Pazar 16:33

Kocaeli’nde vatmanlara eğitim

A
A
A
Kocaeli’nde vatmanlara eğitim

UlaşımPark bünyesinde çalışan 32 vatman, tasarruf tedbirleri ve pürüzsüz araç kullanma konusunda eğitim aldı.

UlaşımPark bünyesinde çalışan 32 vatman, tasarruf tedbirleri ve pürüzsüz araç kullanma konusunda eğitim aldı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark bünyesinde çalışan vatmanlar, tasarruf tedbirleri ve pürüzsüz araç kullanma konusunda eğitim aldı. Verilen derslere katılan 32 vatmana, ani ivmelenme veya ani frenleme yapmayarak kazanılan faydalar uzman eğitmenler tarafından aktarıldı. Aracın seyir halinde ürettiği elektriği, o hatta geri vermesi ve üretilen bu elektriğin başka bir araç tarafından kullanılması eğitimlerde vurgulandı.


Akçaray, Kocaeli’de, kalitesi ve hizmet anlayışı ile vatandaşlar tarafından en fazla tercih edilen ulaşım tercihi oldu. Bu tercih tramvay sürücülerinin konusunda uzman olması da büyük rol oynuyor. Vatmanların gelişimlerini artırmak için verilen sunulan eğitimin bir diğer tasarruf konusu ise tramvay araçlarının ani ivmelenmede aşırı elektrik tüketimi sağladığı, eğitmenler tarafından teorik ve uygulamalı olarak vatmanlara anlatıldı.



Pürüzsüz araç kullanımı hakkında da bilinçlendirilen vatmanlar, ivme kolunu olağandan hızlı hareket ettirmemeleri gerektiğini, makaslardan nasıl geçmeleri gerektiğini ve viraja girerken dikkat edilmesi gereken kuralları da öğrendi. Vatmanlara özel olarak eğitim hazırlayan UlaşımPark, verilen dersler sayesinde tramvay araçlarını kullanan vatandaşların daha konforlu seyahat etmesini sağlıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir