EKONOMİ - 15 Mart 2019 Cuma 14:01

Kocaeli’ne 30 milyon TL yatırım yapılacak

A
A
A
Kocaeli’ne 30 milyon TL yatırım yapılacak

Kocaeli’nde yapılacak olan 30 milyon TL’lik yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Çalışmalar devam ediyor, bir aksilik olmadığı takdirde 31 Mart tarihine kadar olan süreçte bu onarımları tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kocaeli’nde yapılacak olan 30 milyon TL’lik yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Çalışmalar devam ediyor, bir aksilik olmadığı takdirde 31 Mart tarihine kadar olan süreçte bu onarımları tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.



Kocaeli’nde eğitim, sağlık, güvenlik ve sosyal hizmetler alanlarındaki eksiklikleri gidermek amacıyla yapılan yatırımlara ilişkin Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy açıklamalarda bulundu. Düzenlenen toplantıda Vali Aksoy, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, eğitim, sağlık, güvenlik hizmetleri, genel idare hizmetleri ve sosyal hizmetler alanında tespit edilen eksiklerin giderilmesi için 30 milyon TL ödenek ile çalışmalara başlandığının bilgisi verildi.



İl genelinde tespit edilen eksiklerin tamamlanması amacıyla başlatılacak olan yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “İlk sırayı eğitim hizmetlerine verdik 11 milyon 500 bin TL, sağlık hizmetlerine 7 milyon 375 bin TL, güvenlik hizmetlerine 8 milyon 80 bin TL, genel idare hizmetlerine 2 milyon 35 bin TL, sosyal hizmetler ve AFAD’a da 1 milyon 10 bin TL ayırmak suretiyle bu noktada planlarımızı yaptık. Hepimizin bildiği gibi rehberlik araştırma merkezimiz tarihi mekanda ve eğimli noktada bulunuyor. Ve buraya engelli insanlarımızın çıkışında bazı sorunlar yaşanıyordu. Bunun taşınması konusunda bize yoğun bir talep vardı. Bunun daha uygun şartlarda ulaşımın olabileceği bir alana yapılması konusunda bir karar verdik yani il merkezine bir rehberlik ve araştırma merkezi yapımını programa aldık ve ihale hazırlıklarına başladık" dedi.



Acil durumda olan 11 okulun onarımlarıyla ilgili işlemlerin başlatıldığını belirten Aksoy, "Bir okulumuzun duvarı ve 64 okulda da asansör onarımıyla ilgili işleri planlamaya aldık. Çalışmalar devam ediyor, bir aksilik olmadığı takdirde 31 Mart tarihine kadar olan süreçte bu onarımları tamamlamayı hedefliyoruz. Bizim çocuk izlem merkezimiz il merkezinde var. Gebze ilçesinde de çocuk izlem merkezi yapmak gibi bir hedefimiz var. Alikayha’da yaptığımız çocuk izlem merkezinin benzer uygulamasını da Gebze bölgesinde de yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.



Kocaeli genelinde sağlık, güvenlik ve sosyal hizmetler alanında olan eksikleri gidermek için yapılacak yatırımlardan bahseden Vali Aksoy, "Yeni 112 acil istasyon yapımıyla ilgili toplamda 8 ilçede ihtiyaç olan, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün geliştirdiği istasyonların yapımını biz planladık. Özellikle muhtarlarımız güvenlik kamerası talebinde bulunuyordu. Bu noktada 80 ayrı mahallede 320 kamera yapılması öngörülüyor. Sokakta sokakta çalışan, dilenen ya da herhangi bir suça bulaşmış olan çocukların kabul edileceği ilk merkezimiz bulunmamaktaydı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bunun Kocaeli için önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti ve bizlerde bunu programımıza aldık. Bu kapsamda onu yapacağız ayrıca AFAD İl Müdürlüğü ‘nün bulunduğu mekanda zaman zaman zemin katında su birikimlerine yönelik olarak dranaj çalışması da yapacağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.