KÜLTÜR SANAT - 13 Şubat 2020 Perşembe 11:23

Korsan taşımacılığa Kocaeli’de geçit yok

A
A
A
Korsan taşımacılığa Kocaeli’de geçit yok

Kartepe Belediyesi, ücretsiz çocuk tiyatroları kapsamında ilçede yaşayan çocuklar, Nasreddin Hoca ile buluşacak.

Kartepe Belediyesi, ücretsiz çocuk tiyatroları kapsamında ilçede yaşayan çocuklar, Nasreddin Hoca ile buluşacak.


Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kültür- sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ücretsiz tiyatro günleri “Nasreddin Hoca Korsanlara Karşı” adlı çocuk oyunuyla devam ediyor. Arslanbey Hasan Yılmaz Kültür Merkez’inde 15 Şubat Cumartesi günü saat 12.30’da perde açacak olan çocuk komedi oyunu, tek perde oynanacak ve yaklaşık 40 dakika sürecek. Nasreddin Hoca ve Kaptan Melo karakterlerinin yer alacağı oyun, miniklere eğitici mesajlar verecek. Karakterlerin arasında geçen diyaloglar minik izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşatacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Kesikbaş cinayetinde tutuksuz sanıklar hakim karşısında Zonguldak’ta 70 yaşındaki emekli maden işçisi Mustafa Keleş’in başının kesilerek vücudundan ayrı bir yere gömülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan sanıklar hakim karşısına çıktı. Edinilen bilgiye göre, Çaycuma’nın Dursunlar köyünde emekli madenci 70 yaşındaki Mustafa Keleş’ın cesedi başından ayrılmış şekilde ormanda bulundu. Jandarma ekiplerinin yaptığı titiz çalışma sonucu Keleş’in baltayla kesildiği düşünülen başı, vücudundan yaklaşık 300 metre uzaktaki bir kuyuda bulundu. Köye giriş çıkışların sınırlandırıldığı ve olayla ilgili tüm şüphelilerin ifadelerinin yanı sıra parmak izlerinin de alınarak DNA örnekleriyle eşleştirildiği olayda bazı şüpheliler gözaltına alındı. 8,5 ay tutuklu kalan İbrahim K., 18 Mayıs 2023 günü görülen duruşmada somut delil bulunmaması ve sağlık durumu göz önüne alarak tahliye edildi. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamada "nitelikli şekilde kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanan 9 tutuksuz sanıktan 7’si hakim karşısına çıktı. Öldürülen Mustafa K.’nin yakınları da duruşmada hazır bulundu. İlçe Jandarma Komutanı da duruşmada tanık olarak dinlendi. Tanıklardan Kemal T., olayı halasından öğrendiğini, eve gidip ailesine anlattığını söyledi. Mahkeme heyetinin sorusu üzerine tutuksuz yargılanan babası Cihan T.’nin daha önce ev satın alma konusunda maktul Mustafa Keleş ile tartışma yaşadığını anlattı. Ölen Mustafa Keleş’in yakınlarının avukatı; sanık İbrahim K.’nin kızı D.K.’nin hiçbir husumet yokken köy sakinlerinden N.A.’nın arkasından yaklaşarak başına balyozla vurduğunu öğrendiklerini, ailenin sinsice arkadan yaklaşarak bu tarz eylemlerinin olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Olay günü, İbrahim K.’nin küfe yaktığına dair tanık beyanları olduğunu söyleyen taraf avukatı, tutuksuz sanığın söz konusu suçu işlediğine dair somut deliller bulunduğunu öne sürerek tutuklanmasını talep etti. Cezaevinde 8.5 ay kaldığını bu süreçte sadece gardiyanın kendisine hangi suçtan içeriye girdiğini sorduğunu anlatan İbrahim K., “Ben de gardiyana iftira sebebiyle cezaevine girdiğimi söyledim. Koğuştan hükümlü veya tutuklulardan herhangi birisi cezaevine neden girdiğime dair bana bir soru sormadı” dedi. Tutuksuz sanık İlyas A., olayın yaşandığı yere herkesin hayvanını otlatmaya getirdiğini söyleyerek kendisine yönelik suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 10 Temmuz 2024 tarihine erteledi.
Bartın Amasra sokakları Ruslarla doldu Rusya’nın Soçi kentinden kalkan "Astoria Grande" adlı kruvaziyer gemi 898 yolcu 438 personeli Bartın’ın Amasra Limanı’na ulaştı. Bartın’ın doğal güzellikleriyle ünlü turizm kenti Amasra ilçesine, 898 yolcu ve 438 kişilik mürettebatıyla gelen, 193 metre uzunluğundaki ve 30 metre genişliğindeki 11 katlı Astoria Grande gemisi, bölgeye Nisan ayının son seferini gerçekleştirdi. Amasra’nın tarihi sokaklarını dolduran turistler, güneşin ve denizin keyfini çıkardı. Sabah saat 08.00 sıralarında ilçeye gelen Rus turistler, rehberler eşliğinde Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı, Büyük Liman, Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü gibi tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Akşam saat 17:00 sıralarında gemiye dönen Rus turistler, Amasra’yı ve Türkiye’den çok etkilendiklerini belirterek, tekrar gezmeye geleceklerini ifade etti. Bartın Belediye Başkanı Recai Çakır ise, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande gemisinin bu ayki son seferini gerçekleştirdiğini hatırlatarak, önümüzdeki ayda geminin her hafta Amasra’ya seferi olacağını kaydetti. Çakır, "Astoria Grande gemisi bayram sonrası tekrar ilçemize geldi. Nisan ayının son seferi 898 yolcu, 438 personel ile geldi. Amasra turizmini hareketlendiren ve Astoria Grande gemisinin yolcularını da mutlu eden bir sefer daha gerçekleştirildi. Mayıs ayı içerisinde de bir aksilik olmazsa her hafta gemi ile Amasra halkının buluşması sürecek" diye konuştu. Akşam saat 18.00 sıralarında hareket eden dev gemi, Amasra Limanı’ndan sahil güvenlik botu ve römorkör eşliğinde ayrıldı.