ASAYİŞ - 19 Nisan 2019 Cuma 20:44

TEM Otoyolu’nda 3 tır birbirine girdi, yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluştu

A
A
A
TEM Otoyolu’nda 3 tır birbirine girdi, yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluştu

Kocaeli’nin İzmit ilçesi TEM Otoyolu’nda 3 tırın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 1 kişi yaralanırken, Ankara istikametinde yaklaşık 10 kilometre kaza oluştu.

Kocaeli’nin İzmit ilçesi TEM Otoyolu’nda 3 tırın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 1 kişi yaralanırken, Ankara istikametinde yaklaşık 10 kilometre kaza oluştu. Yolda oluşan uzun araç kuyrukları havadan görüntülendi.


Kaza, akşam saatlerinde İzmit ilçesi TEM otoyolu Hatipköy Viyadüğü’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ankara istikametinde seyri halinde olan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 K 3834 plakalı tır, aynı istikamette yavaşlayan Kadir Biçer idaresindeki 41 B 7215 plakalı tıra arkadan çarptı. Aynı istikamette seyir halinde olan Emrah Maral yönetimindeki 06 EY 0066 plakalı tır da duramayarak kaza yapan tırlara arkadan çarptı. Kazada ismi öğrenilemeyen tır sürücüsü araç içerisinde sıkışarak yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.



Araçta sıkışan yaralıyı itfaiye ekipleri kurtardı


Kısa süre sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri tarafından tırın kupa kısmında sıkışan sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi ambulansta yapılan yaralı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



Kazada uzun araç kuyrukları oluştu


Kaza sebebi ile trafiğe kapanan TEM Otoyolu Ankara istikametinde yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluştu. Yolda güvenlik önlemleri alan ekipler tarafından yolun 1 şeridi trafiğe açıldı. Durma noktasına gelen trafik, araçların çekici yardımı ile kaldırılmasının ardından tekrar normale döndü. Yolda oluşan kilometrelerce uzunluğundaki trafik havadan görüntülendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BİDEV’den çocuklara 23 Nisan hediyesi Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda üç yeni saha daha açtı. BİDEV, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıl dönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Diyarbakır, Batman ve Siirt’te üç yeni basketbol sahasının açılışını gerçekleştirdi. Çocukların fiziksel ve kişisel gelişimine katkı sağlamak için, BİDEV Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi ve Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca’nın katkılarıyla BİDEV tarafından yapımı gerçekleştirilen, Diyarbakır Övündüler Köyü Tokaçlı Mezrası İlk ve Ortaokulu, Siirt Baykan Yatılı Bölge Okulu, Batman Binatlı Köyü Binatlı Ortaokulu’nda hayata geçirilen yeni sahaların açılışlarına, BİDEV Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Aytekin, Sami Baykal, Derya Özer, Füsun Uysal ve Sema Kasapoğlu ile BİDEV Genel Sekreteri Coşkun Teziç, BİDEV Projeler Koordinatörü Turhan Koray, BİDEV Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Toz ile BİDEV Gönüllüsü ve Proje Bölge Sorumlusu Emre Mahmut Şimşek katıldı. İlçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin de yer aldığı saha açılışlarında, öğrencilerin antrenman kalitesini artırmak için ihtiyaç duydukları sportif malzemeler de verildi. Arif Aytekin, ’Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım’ projesi hakkında yaptığı açıklamada, "Sosyal sorumluluk programımız ile, çocuk ve gençlerin sporla tanışmalarını ve bu yolla sporun çocuklar üzerindeki gücü sayesinde Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı daha iyi bireyler yetiştirmeye, toplumsal gelişime katkı sağlamayı istiyoruz. Bu amaçla çıktığımız yolculukta üç yeni sahamızı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104. yılında açmak bizler için ayrı bir gurur vesilesi" dedi. Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı, Diyarbakır, Batman ve Siirt’ten önce Hatay Samandağı, Malatya Yeşilyurt ve Urfa Eyyübiye’de de sahalar açarak gençlerin sporla buluşmasını sağlamıştı.
Ankara MKE, yeni silah satış modülü ile vatandaşlara hizmet verecek Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), yenilenen silah satış modülü ile vatandaşlara hizmet verecek. Geliştirilen sistemde yerli ve ithal silahlar e-Devlet üzerinden alınan randevular ile satılabilecek. Milli silah üreticisi MKE, vatandaşların silah alımını düzenlemek için yeni bir satış modülü geliştirdi. Geliştirilen sistem çerçevesinde yerli ve ithal silahlar e-Devlet üzerinden alınan randevular ile satılabilecek. MKE’nin resmi internet sayfası olan www.mke.gov.tr üzerinden satışa sunulan silahlar, kullanıcılar tarafından incelenebiliyor. Kullanıcılar, beğendikleri silahı satın almak istediklerinde ise silahın ithal mi yoksa yerli mi olduğuna göre e-Devlet üzerinden randevu alabiliyorlar. Gerekli belgelerini tamamlayan kullanıcılar, MKE’nin Ankara ve İstanbul’da bulunan silah satış ofislerine gelerek işlemlerini tamamlayabiliyorlar. MKE’nin yeni silah satış modülünde silah satın alan kullanıcılar talep etmeleri durumunda silahlarında test atışı yaptırabiliyorlar. Ancak bu atışlar, silahı satın alan vatandaşlar tarafından değil, MKE’nin profesyonel personeli tarafından gerçekleştiriliyor. Böylelikle satın alınan silahta bir hata olup olmadığı ortaya çıkıyor. “Türkiye’de silah satışı konusunda tek yetkili kurum Makine Kimya Endüstrisi’dir” Konuya ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklama yapan MKE Kurumsal İletişim Müdürü Alp Eren Başer, “6136 sayılı Kanun gereği silah satış ve izin süreçleri ilgili valiliklerce takip edilmektedir. Makine Kimya Endüstrisi olarak biz de yenilenen silah satış platformumuzla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Türkiye’de silah satışı konusunda tek yetkili kurum Makine Kimya Endüstrisi’dir. MKE tarafından satışa sunulan silahların tamamı üretici firmalar tarafından garanti kapsamı altındadır. Vatandaşlarımız ilgilendikleri, merak ettikleri, satın almayı düşündükleri silahlarla ilgili teknik özellikleri ve fiyatlara mke.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirler. E-Devlet üzerinden randevu aldıktan sonra Ankara ve İstanbul’da yer alan MKE silah satış ofislerini ziyaret ederek stokta bulunan silahlara erişebilirler. Hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkesi uyarınca e-Devlet üzerinden randevu almayan hiçbir vatandaşımıza ayrım gözetmeksizin silah satışı gerçekleştirmiyoruz” açıklamasında bulundu. MKE’nin yeni silah satış modülü, kayıtsız olarak gerçekleştirilen silah satışının önüne geçmeyi amaçlıyor. 1950’li yıllardan bu yana silah satış kayıtlarını bulunduran MKE, silahların kayıt altında tutulmasını da sağlayarak toplumun güvenliğine katkı sağlıyor.