GENEL - 14 Kasım 2019 Perşembe 12:16

19. Kısa-Ca ödülleri sahiplerini buldu

A
A
A
19. Kısa-Ca ödülleri sahiplerini buldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 19.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Kısa-Ca Öğrenci Filmleri Festivali ödül töreni gerçekleşti.


Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki ödül töreni öncesinde merhum usta Yönetmen Halit Refiğ’in eşi Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülper Refiğ piyanosu ile Başak Aker Özköse ise kemanıyla müzik dinletisi gerçekleştirdi.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, “19. Uluslararası Kısa-Ca Öğrenci Filmleri Festivali ödül töreninde birlikteyiz. Yurt içinden ve yurt dışından birçok konuğumuz var. Hepiniz hoş geldiniz. Ödül alan veya alamayan gelecek yıllarda alacak olan bütün kısa filmcileri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


Deneysel, animasyon, kurmaca ve belgesel dalı jüri üyelerine SÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından ödül heykelcikleri takdim edildi. Uluslararası kategoride üç ödül verildi. Uluslararası Kategoride en iyi “Deneysel Film” ödülünü Dilara Şahin’in yönetmenliğini yaptığı “Same Tıme Place” isimli film; en iyi “Belgesel Film” ödülünü Gisela Carbajal Rodriguez’in yönetmenliğini yaptığı “Oro Blanco”; en iyi “Kurmaca Film” ödülünün sahibi ise Leila Noroozi’nin yönetmenliğini yaptığı “The Black Way” isimli film oldu. Ulusal dallar da ise, ilk ödül “Animasyon” dalında verildi. En iyi “Animasyon” film ödülünü Selçuk Üniversitesinden Eren Bektaş’ın yönetmenliğini yaptığı “İnsan! Dur Bir Dakika” isimli film; “Animasyon Dalı Özel Ödülünü” ise Bilkent Üniversitesinden Gürkan Güler’in yönetmenliğini yaptığı “Açlık” isimli film oldu. En iyi “Deneysel” film ödülünü Selçuk Üniversitesinden Berat Bingöl’ün yönetmenliğini yaptığı “Bir Zamanlar” isimli film; “Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Deneysel Dalı Özel Ödülünü” kazanan ise, İzmir Ekonomi Üniversitesinden Begüm Aksoy’un yönetmenliğini yaptığı “Gündüz Düşleri” isimli film oldu. Belgesel Dalında ise, 4 ayrı film ödül almayı hak kazandı. “En İyi Belgesel Ödülü” kazanan Çanakkale Üniversitesinden Fatih Ertekin’in yönetmenliğini yaptığı “Yaylacı” isimli film oldu. İkincilik ödülü olan “Suha Arın Belgesel Dalı Özel Ödülü’nü” kazanan Gümüşhane Üniversitesinden Tolunay Tekmek’in yönetmenliğini yaptığı “Pembe Kimlik” isimli film; “Belgesel Dalı Kemal Öner Özel Ödülünü” kazanan Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Cihan Deniz’in yönetmenliğini yaptığı “Yukarı Bak” isimli film; Belgesel Dalı Özel Ödülünü kazanan ise, Selçuk Üniversitesinden Ali Avşar’ın yönetmenliğini yaptığı “Yaşım Altı” isimli film oldu.


Kurmaca dalında ise, üç ayrı ödül verildi. En iyi “Kurmaca Film” ödülünü kazanan Dokuz Eylül Üniversitesinden Gökhan Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Ah Bir Ataş Ver” isimli film; “Aykut Oray Kurmaca Dalı Özel Ödülünü” kazanan Mimar Sinan Üniversitesinden Cahit Kaya Demir’in yönetmenliğini yaptığı “Fegere” isimli film; ‘Kısa-Ca Film Atölyesi Kurmaca Dalı Jüri Özel Ödülünün’ sahibi ise Mersin Üniversitesinden Engin Korkut’un yönetmenliğini yaptığı “El Feneri” isimli film oldu.


19. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festival ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, dekan yardımcıları, Sinema sanatçıları; Yılmaz Gruda, Yusuf Sezgin, Tamer Levent, Aytekin Çakmakçı, Nesli Çölgeçen, İl Kültür ve Turizm Yetkilileri, dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.