ÇEVRE - 11 Kasım 2019 Pazartesi 16:44

Akşehir’de ‘Geleceğe Nefes’ için bin 453 fidan

A
A
A
Akşehir’de ‘Geleceğe Nefes’ için bin 453 fidan

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Akşehir Orman İşletme Şefliği ve Akşehir Organize Sanayi Müdürlüğü; Tarım ve Orman Bakanlığının “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlattığı 11 milyon ağaç dikme kampanyasına, bin 453 fidanı toprakla buluşturarak destek verdi.

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Akşehir Orman İşletme Şefliği ve Akşehir Organize Sanayi Müdürlüğü; Tarım ve Orman Bakanlığının “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlattığı 11 milyon ağaç dikme kampanyasına, bin 453 fidanı toprakla buluşturarak destek verdi.


Akşehir’deki ilk ağaç dikme etkinliği Akşehir Belediyesi öncülüğünde Atakent Mahallesindeki bölgede yapıldı. Burada ilçe protokolü ve belediye personeli tarafından 242 çınar, ıhlamur ve at kestanesi ağacı toprakla buluşturuldu.


Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada, “Akşehir Belediyemizin organizasyonuyla yaptığımız fidan dikme etkinliğindeyiz. Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürüttüğü ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ sloganıyla ülkemiz genelinde 11 milyon fidanın dikilmesi, 11 Kasım saat 11.11 olarak planlandı. Bizde Akşehir Belediyesi olarak Atakent Mahallemizde diktiğimiz ağaç fidanlarıyla bu etkinliğe destek verdik. İnşallah bu diktiğimiz fidanların geleceğe nefes olmasını ümit ediyoruz. Çocuklarımız, Türkiye’miz ve gelecek için bu fidanlar çok önemli. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.


Akşehir Belediyesinin fidan dikimi etkinliğinin ardından İlçe Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Orman İşletme Şefliği tarafından organize edilen ve Akşehir Belediyesinin de destek verdiği Engili Mahallesindeki alanda bin 111 sedir fidanı dikimi gerçekleştirildi. Buradaki etkinliğe çeşitli sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerde katıldı. Akşehir’deki son ağaç dikme etkinliği ise Organize Sanayi Bölgesinde yapıldı. Buradaki törende de yüz adet çam fidanı protokolünde katılımıyla toprakla buluşturuldu.


Akşehir’de üç bölgede yapılan ağaç dikme etkinliklerine; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Başarı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çapan, STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.