GENEL - 15 Eylül 2019 Pazar 14:16

Başkan Kavuş mahalle ziyaretlerine devam ediyor

A
A
A
Başkan Kavuş mahalle ziyaretlerine devam ediyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahalleleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceliyor.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahalleleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceliyor.


Mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Beş buçuk aylık süreçte uzak yakın demeden ziyaret ettiğimiz mahallelerimizde hemşehrilerimizin ayağına gidiyoruz. Kapısını çalıyor, hal hatır soruyoruz. Bu ziyaretlerde, seçim sürecinde aldığımız notların yanı sıra göreve gelir gelmez 69 mahallemizde yaptığımız anketlerle mahalle sakinlerimizin öncelik sırasını da kendilerinin belirlediği talepler için başlattığımız çalışmaları yerinde inceleme fırsatı da buluyoruz. Yeni taleplerle ilgili de anlık çözüme kavuşacak olanları yerinde verdiğimiz talimatlarımızla karşılarken, kısa ve orta vadede çözebileceklerimizin de planlamalarını yine yerinde yapıyoruz” dedi.



“Meram’ı karış karış dolaştık”


Belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerini de yanına alarak mahalle ziyaretlerini sürdüren Başkan Kavuş, “Sivas’ın meşhur valisi Halil Rıfat Paşa’nın söylediği gibi ‘Gidemediğin yer senin değildir.’ Biz seçim öncesi Meram’ı karış karış dolaştık ve gitmediğimiz mahalle kalmadı. Şimdi görevde beş buçuk aylık süreci geride bıraktık ve 69 mahallemizi tek tek ziyaret ediyor, hemşehrilerimizle buluşuyoruz. Uzak mahallelerden yakın mahallelere, sorunu daha fazla olan bölgelerden daha az olan bölgelere doğru bir ziyaret takvimi oluşturduk ve bize oy versin vermesin bütün ilçe halkımızın ayağına gidiyoruz. Kapısını çalıyor, hal hatır soruyoruz. Oturup konuşuyor, kucaklaşıyoruz. Son ziyaret ettiğimiz Çayırbağı, Karahüyük, Durunday ve Köyceğiz Mahallelerimizle birlikte şu ana kadar 56 mahallemizi ziyaret ettik ve bu ziyaretlerimiz aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.



“Yapılan çalışmaları da yerinde inceliyoruz”


Bu buluşmaların, seçimde kendilerini destekleyen hemşehrilerine teşekkür mahiyeti taşımasının yanında mahallelerde önceden belirlenen talepler doğrultusunda başlattıkları çalışmaları da yerinde inceleme fırsatı sunduğunu ifade eden Mustafa Kavuş, “Seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiğimiz mahalle sakinlerimizin taleplerini de dinleyerek notlarımızı almıştık. Bununla yetinmeyip göreve gelir gelmez 69 mahallemizde yaptığımız anketlerle mahalle sakinlerimizin öncelik sırasını da kendilerinin belirlediği talepler için vakit kaybetmeden çalışmalara başlandı. Ziyaretlerimizde mahallelerimizde yapılan bu çalışmaları da yerinde inceleme fırsatı buluyoruz. Bu kez meclis üyelerimizi, başkan yardımcılarımızı ve birim amirlerimizi de yanımıza alarak hemşehrilerimizin yeni taleplerini dinlemeye devam ediyor, bunlarla ilgili de anlık çözümü olanlar için talimatlarımızı veriyoruz. Kısa ve orta vadede çözüme kavuşacaklar için de planlamalarımızı yapıyoruz. Tabii bu arada sadece Meram Belediyesini ilgilendiren konularda değil, Büyükşehir, Enerja, KOSKİ veya diğer kurumlarla ilgili talepleri de dinliyor, talebin ilgili kurumlara iletilmesi ve çözümü için takibini de sağlamaya devam ediyoruz. Bu bizim seçim çalışmalarında verdiğimiz bir sözdü ve bizim belediyemize ilgilendirmeyen bir talebin bile ilgili kuruma iletilmesi ve takibinin yapılmasını sağlayacağımızı söylemiştik. Bu sözümün arkasında durmaya ve bu doğrultuda çalışmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.



“Yılda en az bir kez bu ziyaretleri gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz”


Ziyaretlerde muhtarlardan sokaktaki vatandaşlara, hanımlardan gençlere ve çocuklara kadar her kesimden vatandaşla görüşme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Kavuş, “ Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kapımız her bir vatandaşımıza açık oldu. Ancak bunu asla yeterli görmedik. Sadece mahalle ziyaretleriyle değil, Ramazan’da Teravih Buluşmalarından Cuma istişarelerimize kadar her vesile ile vatandaşlarımızla iç içe olduk. Bize ulaşamayan vatandaşlarımıza biz ulaştık, vatandaşlarımızı dinledik, önceliklerini öğrendik, sorunları yerinde tespit ettik, çözüm yollarını onlarla yaptığımız istişarelerle değerlendirdik. Bu ziyaretleri, taleplerin ve devam eden çalışmaların yerinde tespiti, yeni başlayacak çalışmaların fizibilitesi ve planlaması ile vatandaşlarımızla istişareler bakımından oldukça fazla önemsiyoruz. Kapımız vatandaşlarımıza bundan sonra da her zaman açık olacak. Diğer taraftan da bu mahalle ziyaretlerimiz belirli aralıklarla devam edecek. Yılda en az bir kez bu ziyaretleri gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.,

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da tarımsal sulamada kısıtlamaya gidilecek Sulanabilir arazi varlığı yaklaşık 150 bin hektar olan Aydın’da, barajların yeteri kadar dolmaması sebebiyle sulama sezonu için yüzde 49 kısıtlama getirildi. Aydın’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan tarımsal sulama sıkıntısı üreticileri her yıl endişelendirirken, 2024 sulama sezonu için Aydın Valiliği başkanlığında önemli bir karar alındı. Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden birisi olan Aydın’da bu yıl barajlar adeta suya hasret kalırken, üreticiler de 2024 sulama sezonu ile ilgili alınacak kararları merakla bekliyor. Sulanabilir arazi varlığı yaklaşık 150 bin hektar olan Aydın’ın 115 bin hektarı sulanırken, 201 milyonu yeraltı, 1 milyarı yerüstü suyu olmak üzere toplam 1.2 milyar metreküplük kullanılabilir su kaynağı potansiyeli bulunuyor. Özellikle yazlık sulamalarda barajların önemi dikkat çekerken, sulama sezonunda suyun daha verimli kullanılabilmesi amacıyla Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında alınacak önlem ve kararlar alındı. Barajlardaki mevcut doluluk oranları ve muhtemel gelebilecek akımlar göz önüne alınarak 2024 yılı sulama sezonunda yüzde 49 kısıtlama yapılması kararlaştırıldı. 2022-23 yıllarında havzanın yeteri kadar yağış almaması dolayısıyla depolama alanlarına yeterli su gelmedi. Bunun üzerine Aydın Valiliği kararıyla su dağıtım planlaması yapıldı ve bu planlamalarda tav suyu dahil en fazla 2 defa su verilmesi kararlaştırıldı. Alınan karar göre şebeke dışına su verilmeyecek, ilave su kaynakları oluşturmak için, azmak yatakları ve tahliye kanallarına ilave kanalların yapılacağı da öğrenildi. Kemer ve Çine Adnan Menderes Barajı’nın suladığı bölgelerde ise yüzde 49 oranında su kısıtlaması yapılacak. Adıgüzel ve Cindere Barajları’nın suladığı kısımlarda ise yüzde 23 kısıtlama yapılacak.
Kahramanmaraş Çevre temizliği ve fidan dikimi yapıp dünyayı güzelleştiriyorlar Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Docotton Group firması, "Daha temiz bir çevre ve daha güzel bir dünya" sloganıyla 22 Nisan Dünya Günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hem çevre temizliği, hem de fidan dikimi etkinliği düzenledi. Pamuk ithalatı ve ihracatı konusunda dünyanın önde gelen firmalarından olan Docotton Group pamuk üretimi ve ithalat-ihracatının yanı sıra, iplik üretimi ve ticareti, çırçır makinesi imalatı, ihracatı ve farklı tarımsal projeler gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterip, Türkiye’nin ekonomisine ve ihracat hedeflerine katkı sağlıyor. Docotton Group ailesi, ticari faaliyetlerinin yanında sosyal sorumluluk bilincinin oluşması ve sürdürülmesi için hem 22 Nisan Dünya Günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde çalışanlarıyla bir etkinlik düzenledi. Şirket çalışanları, Kahramanmaraş’taki baraj göleti çevresinde ve insanların sıklıkla kullandığı alanlarda çevre temizliği yaptı. Docotton Group ailesi, topladıkları çöp ve atık malzemeleri bölgeden kaldırdı. Daha sonra çocuklarla beraber fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Docotton Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Doğan’ın başlattığı etkinliğe, firmanın Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Banglaeş gibi ülkelerde ticari ilişkisinin olduğu firma yetkililerinden de destek geldi. Aynı gün bu ülkelerde de insanlar çocuklarıyla fidan dikimi gerçekleştirdi. Firma yetkilisi Mehmet Doğan yaptığı açıklamada, "Gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve daha güzel bir dünya prensibiyle benzer faaliyetleri sürdüreceğiz. Docotton Group ailesi olarak bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerini geleneksel hale getirip toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Kahramanmaraş Çevre temizliği ve fidan dikimi yapıp dünyayı güzelleştiriyorlar Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Docotton Group firması, "Daha temiz bir çevre ve daha güzel bir dünya" sloganıyla 22 Nisan Dünya Günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hem çevre temizliği, hem de fidan dikimi etkinliği düzenledi. Pamuk ithalatı ve ihracatı konusunda dünyanın önde gelen firmalarından olan Docotton Group pamuk üretimi ve ithalat-ihracatının yanı sıra, iplik üretimi ve ticareti, çırçır makinesi imalatı, ihracatı ve farklı tarımsal projeler gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterip, Türkiye’nin ekonomisine ve ihracat hedeflerine katkı sağlıyor. Docotton Group ailesi, ticari faaliyetlerinin yanında sosyal sorumluluk bilincinin oluşması ve sürdürülmesi için hem 22 Nisan Dünya Günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde çalışanlarıyla bir etkinlik düzenledi. Şirket çalışanları, Kahramanmaraş’taki baraj göleti çevresinde ve insanların sıklıkla kullandığı alanlarda çevre temizliği yaptı. Docotton Group ailesi, topladıkları çöp ve atık malzemeleri bölgeden kaldırdı. Daha sonra çocuklarla beraber fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Docotton Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Doğan’ın başlattığı etkinliğe, firmanın Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Banglaeş gibi ülkelerde ticari ilişkisinin olduğu firma yetkililerinden de destek geldi. Aynı gün bu ülkelerde de insanlar çocuklarıyla fidan dikimi gerçekleştirdi. Firma yetkilisi Mehmet Doğan yaptığı açıklamada, "Gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve daha güzel bir dünya prensibiyle benzer faaliyetleri sürdüreceğiz. Docotton Group ailesi olarak bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerini geleneksel hale getirip toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.