EKONOMİ - 30 Temmuz 2020 Perşembe 13:22

Başkan Kütükcü: "Sanayi üretiminde pandemi öncesi döneme hızla yaklaşıyoruz"

A
A
A
Başkan Kütükcü: "Sanayi üretiminde pandemi öncesi döneme hızla yaklaşıyoruz"

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, ülkemizin sanayi üretiminde lokomotif rol oynayan organize sanayi bölgelerinde, sanayi üretiminde artık pandemi öncesi döneme hızla yaklaşıldığını söyledi.

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, ülkemizin sanayi üretiminde lokomotif rol oynayan organize sanayi bölgelerinde, sanayi üretiminde artık pandemi öncesi döneme hızla yaklaşıldığını söyledi.


Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin bayramını tebrik eden Memiş Kütükcü, bayramın insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini diledi. Kütükcü, “İçinde bulunduğumuz pandemi süreci dolayısıyla, bu yıl Kurban Bayramımızı maske-mesafe ve hijyen kurallarına eksiksiz riayet ederek ifa edeceğiz. Hakikaten zor bir dönemden geçiyoruz. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sadece ülkemizi değil, dünyanın neredeyse tamamını kuşatmış durumda. Bu süreç ekonomimizi de etkilemeye devam ediyor. Ancak sevindirici olan şu ki, ülkemizin sanayi üretiminde lokomotif rol oynayan organize sanayi bölgelerimizde, sanayi üretiminde artık pandemi öncesi döneme hızla yaklaşıyoruz. Gerek sağlığımızı korumak gerekse ekonomideki bu toparlanma sürecinin devamı için Kurban Bayramı’nda da tedbirli olmayı elden bırakmamalıyız. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde, tedbirlere azami ölçüde uyarak bu dönemi salimen atlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin, OSB camiamızın ve iş dünyamızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum” görüşlerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Perşembe Belediyesi’nde ilk meclis toplantısı Perşembe Belediyesi’nin yeni dönem ilk meclis toplantısı, Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında gerçekleştirildi. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Perşembe Belediye Başkanı seçilen Cihat Albayrak ve yeni meclis üyeleri ilk meclis toplantısı Perşembe Belediyesi Kamil Sönmez Toplantı Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan ve toplantının hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Belediye Başkanı Cihat Albayrak, “Önümüzdeki beş yıllık dönemde siz kıymetli meclis üyelerimiz ve ekip arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden, Perşembemiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından yeni hizmet döneminin meclis başkan vekilleri, katip üyeleri, encümen üyeleri, imar komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri, Perşembe Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda belirlendi. Yapılan seçimlerde Perşembe Belediye Meclisi 1.Başkan Başkan Vekilliğine Kürşat Kurtoğlu, 2. Başkan Vekilliğine Köksal Baş, Katip Asıl Üyeliklerine Ayşe Gündoğdu, Alper Kaptan, yedek üyeliklerine Mustafa Kaya, Serkan Dervişoğlu, Encümen Üyeliklerine Kahraman Yalçın, Kürşad Kurtoğlu, İmar Komisyonuna Serkan Dervişoğlu, Alper Kaptan, Ziya Karadeniz, Plan ve Bütçe Komisyonuna Halil Çetinkaya, Mustafa Kaya ve Osman Karadeniz seçildi.
Niğde Niğde, 8 ülkeden sanatçının orijinal eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı Niğde Belediyesi ile Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu tarafından düzenlenen dünyaca ünlü First Wish Art Gallery üyesi sanatçılarının eserlerinin yer aldığı Uluslararası Resim Sergisine düzenlenen törenle açıldı. Kale Mahallesi’ndeki Niğde Belediyesi Sanat Galerisinde açılışı gerçekleştirilen sergide 8 farklı ülkeden 21 sanatçının orijinal eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik Niğde’nin tarihi ve kültürel anlamda zengin bir merkez olduğuna dikkati çekti. Vali Çelik; "Niğde’nin 10 bin yılın üzerinde yıl bir tarihi var. Hititler, Frigler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılardan kalan ve halen kullanabildiğimiz tarihi eserlerimiz var. Bu çerçevede aynı zamanda turizm alanında Aladağlar, Bolkarlar ve diğer turistik öneme sahip olan yerleri ön plana çıkaracak projelerimiz olacak" dedi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, "Özellikle içinde bulunduğumuz bölge çok değerli bir bölge. Kale bölgesindeyiz ve burada koruma ve yenileme projesi yapıyoruz. Bu projemizin de aslında birçok açıdan da faaliyete geçmiş durumda. Kütüphane biliyorsunuz geçtiğimiz yıl içerisinde faaliyete geçti. 3 hafta önce Kent Müzesi açıldı. Hem müzelerin hem kütüphanelerin sayısının sürekli arttığı kültürel, sanat hayatıyla artık Niğde’yi farklı vizyonların beklediği bir gelecekle çok daha güzel günler bekliyor" ifadelerini kullandı. Ressam Safa Büte Niğde’de ilk kez bir sanat galerisi tarafından sergi açılması talebi olduğunu belirterek First Wish Art Gallery sahibi ve kurucusu olan Irshad Husain ve Mariami Simashvili’ye teşekkür etti. ABD, Hindistan, İran, Suriye, Japonya, Gürcistan, Pakistan ve Mısır’dan 21 sanatçının yağlıboya ve akrilik gibi farklı tekniklerle yaptığı orijinal eserlerinin yer aldığı sergi 3 gün boyunca açık kalacak.
Isparta Isparta’da kazaya müdahale eden ambulans ve polis aracına başka bir otomobil çarptı: 10 yaralı Isparta-Antalya karayolunda meydana gelen yaralamalı kazaya müdahale eden ambulans ve polis aracına aynı yolda seyir halinde olan başka bir otomobil çarptı. 2 polis aracı ve 1 ambulansın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2’si çocuk, 3’ü sağlık görevlisi 10 kişi yaralandı. Kaza, Isparta-Antalya Karayolu’nun 8’inci kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen Opel marka otomobil yolda seyir halindeyken dolu yağışının etkisi ile kontrolden çıkarak refüje çıktı. Meydana gelen tek taraflı kazada 3 kişi yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekiplerinin kazaya müdahale ettiği esnada aynı istikamette seyir halinde olan R.B (34) idaresinde olan 34 UZV 44 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan kaza yapan otomobile, ardından 32 A 5947 ve 32 A 5941 plakalı polis trafik araçları 32 FB 545 plakalı ambulansa çarptı. Meydana gelen zincirleme kazada, sürücü R.B ve aynı otomobilde yolcu olarak bulunan D.B (34), N.B (7) ve O.K.B (1) ambulans şoförü T.B. (41), ambulansta bulunan sağlık görevlileri M.Ş. (31) ve B.U (35) yaralandı. İkinci kaza sonrası olay yerine takviye olarak sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edilirken kazada yaralanan 10 kişi olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Isparta Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.