GENEL - 12 Haziran 2019 Çarşamba 10:12

Bayındır: “Biz yap-boz belediyeciliği yapmayacağız”

A
A
A
Bayındır: “Biz yap-boz belediyeciliği yapmayacağız”

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’de yeni dönemde ‘yap-boz’ belediyeciliği yapmayacaklarını, sürekli yeni hedefler doğrultusunda ilçeye hizmet etmenin gayretinde olacaklarını söyledi.

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’de yeni dönemde ‘yap-boz’ belediyeciliği yapmayacaklarını, sürekli yeni hedefler doğrultusunda ilçeye hizmet etmenin gayretinde olacaklarını söyledi.


Beyşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bayındır, geride kalan Ramazan ayını değerlendirdi, meclis üyelerinin bayramını tebrik etti. Beyşehir’de sosyal çalışmalar yürüten Göl Feneri Derneği’nin ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği aşevi faaliyetlerine de konuşmasında değinen Bayındır, “Göl Feneri’nden Allah razı olsun. Hepiniz de şahit oldunuz, biz gittik her birimiz bir gün paylaşarak güzel güzel insanlarımıza aş dağıtıldı. İnşallah bir gün aç sayımızı sıfıra indirelim, iş sayımızı da tavana çıkaralım o arzudayız, o niyetteyiz, o karardayız. Hep beraber inşallah bu meclis Beyşehir’in yarınki istihdamlarının imzasını atan bir meclis, yarın bu şehrin küçük dokunuşlardan büyük dokunuşlara nasıl gidileceğinin adresi olsun. Beyşehir’de sevginin, saygının, tartışarak doğru şeyleri bulmanın, mutlaka bir şeyler yapılacaksa Beyşehir için yapılacağının en güzel hanesi olsun, meclisim için bunu temenni ediyorum. Başta hepimizi ilgilendirdiği için, çünkü bizler, sizler 26 kişi ve görevli arkadaşlarımızla beraber, Belediye personeliyle beraber biz kaderin emrindeyiz. O bir kaderdir, onun emrine amadeyiz. Yaradan madem böyle bir fırsat verdiyse, bu şehrin, Beyşehir’in gününü, saatini öldürmek gibi bir lüksümüz yok, durmadan çalışmak zorundayız, üretmek durumundayız” diye konuştu.


Beyşehir’e hizmet ederken ekonomik imkanlar ölçüsünde, israf etmeden, iyi kullanarak ve planlayarak, doğru kararlar alarak hareket etmek durumunda olduklarını çok iyi bildiklerini de anlatan Bayındır, kamuoyunda yeniden bir hizmet binası değişikliği olup olmayacağına yönelik beklentilere de açıklık getirerek, “Bir defa yapılsın, bir daha bozulmasın anlayışı yap-bozu yapmayacağız biz Allah’ın izniyle Bizler bir evvel yapılan işleri yapmayacağız. Şu gün burada oturuyorsak, temelinde bu dar sokakta razıysam ben, ben buna ufku razı olan bir adam değilim, vizyonu razı olan bir adam da değilim. Bugün buradan çık öbürünü yap, mantığında yokum ben. Tekrar burada masraf edilmiş, tavanlar alçı panlar bir sürü maliyetler, şimdi tekrar oraya git, tekrar maliyetler Yer yer vatandaş soruyor, ‘hayır’ diyorum, ‘kaldırım sök kaldırım yap’ değil bizim metodumuz. Biz yeni yerler, yeni hedefler ileriye doğru Beyşehir kültür parkının içinde oynayıp durmanın alemi yok. Beyşehir Öğretmenevinden itibaren Güldibi dediğimiz istikamete doğru kaç kilometre yapabiliyorsak, ne kadar üretebiliyorsak ama yaptığımız şey gelen adamın bile saygı duyacağı olmalı, hepimiz için söylüyorum, Beyşehir’in otoparkının aciliyetini biliyoruz, hep beraber yaşıyoruz” dedi.


Belediye Başkanı Bayındır, çarşı esnafına da Ramazan Bayramı arefesinde araç parkı noktasında gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ederek, “Ramazan boyu yer yer ziyaretler, yer yer zabıtalarla bilgiler vererek, ‘arefeyi 3-4 günü özelikle rahat geçirelim dışarıdan gelen hemşehrilerimizin rahat park edebileceği alanlar bırakalım’ dedik. Allah hepsinden razı olsun çarşı esnafından. Çok duyarlı davrandılar. Ben korkuyordum, korkmamın sebebi sığmayacak diye, gelen nüfusun, gelen araç sayısının sığmama endişesiyle belki şöyle görülmüş olabilir; ‘ya öbür bayramlara benzemedi acaba ekonomik bir şey var mı? Hiç alakası yok Beyşehir bir panayırdır, Beyşehir pazarı hakikaten bölgenin dinamiklerinden biridir. İncelediğimiz zaman Yalvaç ve Beyşehir’dir bu bölgenin yükünü çeken, merkez özelliği olan iki yer benim bildiğim. O yüzden bu dönem vatandaşa, esnafa minnettarım, bizi zorlamadılar, evlerinde bıraktılar araçlarını. Bu adeti geleneği inşallah farklı boyutlara da taşıyacağız. Meclisin bu noktasında en azından bu açılışı böyle yapayım istedim. Bu süreçte birbirimizi görebildiklerimiz oldu, göremediklerimiz oldu, sağlıklı sıhhatli olmanız bizler için sevinçti, hep sağlıklı kalın diyorum. Hepinizin topluca bayramını kutluyorum. Allah nice bayramlara, nice Ramazan-ı şeriflere eriştirsin diye dua ediyorum” diye konuştu.


Toplantıda, meclis gündeminde yer alan imar ve diğer bazı konulardaki hususlar da ele alınarak müzakere edilip karara bağlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı Balıkesir’de AK Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen Karesi Belediyesi’nin yeni Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işleri hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı. Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, resmi sosyal medya hesabından belediyenin 1 Nisan tarihinde devraldığı borç miktarını açıkladı. Başkan Akbıyık yaptığı açıklamada, “Karesi Belediyesi’nin devraldığımız tarih itibarıyla devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu bulunmaktadır. Bu borç tablosuna belediyeye gelen vatandaşlarımız bu bilgilere kolaylıkla ulaşıp erişebileceklerdir. Şu hususu da belirtmek istiyorum; seçime 10 gün kala yapılan üç ihale var ve bu üç ihalenin toplam bedeli 117 milyon 408 bin TL. Bunu hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum. Son olarak şunu belirtmek istiyorum; ihalesi devam eden işlerle alakalı da 99 milyon 798 bin 866 lira 77 kuruşluk bir rakam karşımıza çıkıyor. Yani toplam olarak kısa vadede ödememiz gereken para Karesili hemşehrilerime üzülerek söylemek istiyorum ama 574 milyon 263 bin 984 lira 20 kuruş. Bu çok ciddi bir rakam. Bunu sizlerle paylaşmak, bunu sizlerin takdirine bırakmak istedim. Yarın iki önemli husus hakkında da sizi bilgilendireceğim. Karesi Belediyesi’nden basına ödenen aylık tutarları sizinle paylaşacağım. Türkiye’de 926 belediye içerisinde bu hususun birinci olduğuna eminim. Bir diğer konu da şudur; makam araçlarında yaptığımız eksiltmelerden size bahsedeceğim” ifadelerine yer verdi.
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de darp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden sanık, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından zanlı polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Sanık hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.