GENEL - 10 Ekim 2019 Perşembe 14:25

Beyşehir’in şeker fasulyesi başkentteki fuarda tanıtıldı

A
A
A
Beyşehir’in şeker fasulyesi başkentteki fuarda tanıtıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde üretilen yöresel şeker fasulyesi Ankara’da düzenlenen “Kendine yeten, kentine yeter” temalı fuarda tanıtıldı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde üretilen yöresel şeker fasulyesi Ankara’da düzenlenen “Kendine yeten, kentine yeter” temalı fuarda tanıtıldı.


Beyşehir ilçesinde üretilen yöresel şeker fasulyesi, Ankara’da gerçekleştirilen fuarda tanıtıldı. Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperetafi Başkanı Metin Ünüvar, İç Anadolu Bölgesinin ilk coğrafi işaretli fasulyesi olan Akçabelen (Çetmi) şeker fasulyesini tanıtım için başkentte Birleşmiş Miletler GEF Küçük Destek Programı (SGP) adına düzenlenen “Kendine yeten, kentine yeter” temalı fuarda görücüye çıkardıklarını söyledi.


Ankara Cer Modern bahçesinde sona eren fuarda bugüne kadar Birleşmiş Milletler SGP tarafından desteklenen sivil toplum kuruluşları ve ortakları tarafından gerçekleştirilen 310 projeden 40’ının sergilendiğini vurgulayan Ünüvar, “Beyşehir’in ilk coğrafi işaret menşe belgesi sahibi ve Türkiye’de ise 4.coğrafi işaretli şeker fasulyesi olan Akçabelen (Çetmi) şeker fasulyemizi ve ilçemizi her zaman tanıtarak şehrimiz ekonomisinin daha da ileri noktalara gitmesi hususunda biz üreticiler olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.


Ünüvar, coğrafi işaretleme aldıkları ürünlerini ulusal ve uluslararası bazda bu tür fuarlara katılarak tanıtma şansı yakaladıklarını belirtti. Ünüvar, “Biz üreticiler bu alanda Beyşehirimiz için hep beraber çalışarak daha fazla ürün tescil belgesi alabiliriz. Bu konuda her kurumla çalışmaktan ve tecrübelerimizi paylaşmaktan mutluluk duyarız. Bu vesile ile gelinen bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Musa Konuk beye teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Denizlililer için sahne aldı Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel hazırladığı programlar kapsamında CSO Film Müzikleri Konseri düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları coşkulu bir şekilde sürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Film Müzikleri Konseri düzenlendi. Etkinliğe Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Marım, davetliler ve binlerce Denizlili katıldı. Dünyaca ünlü birçok film müziklerinin icra edildiği, Şef Cemi’i Can Deliorman’ın yönettiği CSO performanslarıyla izleyenleri büyülerken, konser sonunda davetliler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı. “Dünyada eşi benzeri olmayan bir bayram” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CSO sanatçılarına ve izleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile bir kez daha dünyada eşi benzeri olmamış bayramlardan birini daha yaşayacağız. 23 Nisan, ülkemizin demokrasiye, özgürlüğe ve gelecekte huzurlu bir hayat yolculuğuna başlamış olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı o güzel gündür. Bizlere bu güzel vatanı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı çocuklarımıza armağan ediyor olması gerçekten ne kadar büyük bir dehanın, ne kadar büyük bir öngörünün sahibi olduğunu da bir kez daha bizlere göstermiştir” dedi. “Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir” Bu özel günlerin kendilerine miras olmadığını, çocuklara emanet edildiğini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi belediye başkanlarına, cumhurbaşkanlarına, bakanlara, valilere, müsteşarlara veya başkalarına emanet etmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir. Biz de bu şiara inanan temsilcileri olarak, gençlerimizin huzurlu bir hayat sürmeleri, gelecekleri ile ilgili kaygı taşımadıkları, ülkemizin güzel coğrafyasını terk ederek başka bir coğrafya hayali kurmadıkları bir Türkiye’de, bir Denizli’de buluşmayı diliyoruz.” Konuşmanın ardından Vali Coşkun ve Başkan Çavuşoğlu, günün anısına Şef Cemi’i Can Deliorman’a plaket verdi.