GENEL - 15 Mart 2019 Cuma 12:05

KGTÜ’de “Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy’’ konulu konferans

A
A
A
KGTÜ’de “Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy’’ konulu konferans

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ)’nde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla “Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans düzenlendi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ)’nde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla “Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans düzenlendi.


KGTÜ’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen konferansın konuğu, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi A.B.D. Öğretim Üyesi, Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı, Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları Derneği (UKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahri Temizyürek oldu. Programa, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kürsüye ilk olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş geldi. İstiklal Marşı’nın öneminin ve Merhum Mehmet Akif Ersoy’un yeni nesillere anlatılmasının, yeni nesiller tarafından anlaşılmasının çok önemli olduğunu belirten Çökmüş, bir milletin bağımsızlığının her şeyin önünde olduğunu ifade etti.



“Safaat’ı idrak eden gençlik, sorunlarla her dönemde başa çıkabilir”


‘Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy’’ konulu konferansında gençlerin Mehmet Akif Ersoy’u tanımasının çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Fahri Temizyürek, “Safaat’ı okuyan, idrak eden bir gençliğin her dönemde sorunlarla başa çıkabileceğini düşünüyorum. Akif, Türk gençliğine geleceği nasıl idrak etmesi gerektiğini ifade ederek gençliğe tavsiyelerde bulunmuş. Akif muhteşem bir şahsiyettir, tam bir dava adamıdır. Akif’in olayları çok iyi anlamasını ve geleceğe yön verebilecek çok yönlülüğünü Kur’anı Kerim’e çok iyi vakıf olmasına bağlıyorum. Mehmet Akif’in beni en çok etkileyen yönü şahsiyetidir" şeklinde konuştu.



“Mehmet Akif Ersoy yolumuzu aydınlatan kilometre taşlarındandır”


Mehmet Akif Ersoy’un cesur bir insan olduğunu ifade eden Prof. Dr. Temizyürek, "Allah’tan başka hiçbir kimseden korkmayan Mehmet Akif Ersoy, uzunca bir süre canından çok sevdiği ülkesinden ayrı kaldı ama bunu korktuğu için yapmadı, ülkemizin geleceği, selameti açısından ülkede olmaması gerektiğini düşündüğü için, bunun daha hayırlı olacağını düşündüğü için ülkemizden gitmiştir. Başka hiçbir nedeni yoktur, bununla ilgili yazılan görüşler de itibar edilecek görüşler değildir. Akif’in bir tek aşkı vardı, o da vatan aşkı. Bunun dışında hiçbir şeyi düşünmüyordu. Akif bizim yolumuzu aydınlatan kilometre taşlarındandır, toplumların varlıklarını devam ettirmeleri abide şahsiyetlere bağlıdır. Akif, hiçbir zaman vicdanı ile cüzdanı arasında kalmamıştır, her zaman hakkın hakikatin, doğrunun yanında yer almıştır. Her zaman net, dürüst ve vatanının yanında olmuştur. Tembelliği, geriliği, cehaleti asla kabul etmiyor. Hemen hemen üç şiirinin birinde, terakkinin, ilmin öneminden bahseder, cehalet batağının toplumları nasıl yok ettiğinden, cehalet batağına saplanmamak için nasıl bir yol izlememiz gerektiğinden bahseder. Tam bir abidevi şahsiyettir. Akif’in tek derdi bu milletin bekasıdır. Onun dışında bir beklentisi yok. Tabi bu millet de O’na vefa borcunu öder, Akif biraz belki eve geç döndü ama döndü, bugün Asımın Nesli Akif’in ruhunu şad ediyor. Sabırla Safaat’ı okumalıyız. Bağımsız, müstakil, güçlü bir devlet olacaksak ve bu gücümüzü devam ettireceksek Akif gibi ülkemizin kilometre taşı olarak nitelendirebileceğimiz şahsiyetlerimizi anlamamız, okumamız gerekiyor" dedi.


Konferansın sonunda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Prof. Dr. Fahri Temizyürek’e bir plaket takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Başkan Yazıcıoğlu; “Belediyecilik aşkla sorunlara odaklanmaktır" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim ziyaretlerinde belediyeciliği aşkla sorunlara odaklanmak olarak tanımladı. Göreve başlamasının ardından hızlı bir şekilde teşkilat yapılandırması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, her gün farklı birim müdürlükleriyle bir araya gelerek brifing almaya devam ediyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim faaliyetleri hakkında brifing alırken bir yandan da startını verdiği kentsel dönüşüm projelerine ilişkin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Birim müdürleri ile toplantılarının sürekli devam edeceğini belirten Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; kentsel dönüşüm projelerine ilişkin önemli bir müjde vermeye hazırlandıklarını söyledi. Başkan Yazıcıoğlu, değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; “Bizler Tokat’ımıza hizmet için varız. Tokat’ımıza sevdalıyız. Bizim belediyecilik anlayışımızda aşkla sorunlara odaklanmak, dokunmak, üretmek ve hissetmek vardır. Çünkü belediyecilik gülümseyen yüzdür. Bizler bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bayram haftasının hemen sonrasında bir yandan hemşerilerimizin tebrik ziyaretlerini kabul edip, gönüllerde yer edinirken bir yandan da Tokat’ımızın en önemli sorunlarına neşter vurmak için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza başladık" dedi. "Kentsel dönüşümde müjdemize hazır olun" Anlayışlarının bütüncül yaklaşım olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, " Bizim anlayışımız birlikte yönetim anlayışıdır. Bu anlayıştan yola çıkarak Tokat Belediyesi bünyesinde yer alan birimlerimizin değerli çalışanları, birim müdürlerimizle bir araya geliyor, birim faaliyetleri hakkında brifing almaya devam ediyoruz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzle 1 Nisan’dan sonra hızlı bir şekilde çalışmamıza başladık. Tokat’ımızın en önemli ve acil ihtiyaçlarından biri olan Kentsel Dönüşüm Projelerimizin çalışmalarına başladık. Bugüne kadar Kentsel Dönüşüm noktasında çok önemli mesafeler kat ettik. Tokat’ımıza önümüzdeki günlerde Kentsel Dönüşüm konusunda çok önemli bir müjdeyi vermeye hazırlanıyoruz. Şehrimizin sorunları için, insanlarımızın huzuru için, daha yaşanabilir bir Tokat için, babamın bıraktığı Tokat’ı tekrar altın yıllarına kavuşturmak için çözümler üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir mahallemizi, hiçbir hemşerimizi ayırmadan, ayrıştırmadan Üretken Belediyecilik anlayışımızla hizmet götürmeye gayret edeceğiz. Herkes için herkese göre belediyecilik yapacağız. Tokat’ımız için canla başla, durmadan, yorulmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.