EKONOMİ - 07 Ekim 2021 Perşembe 12:38

Konya’da 100 metrekare alanda kuruldu, bugün 30 ülkeye ihracat yapıyor

A
A
A
Konya’da 100 metrekare alanda kuruldu, bugün 30 ülkeye ihracat yapıyor

Akaryakıt tank ve tankerleri başta olmak üzere LPG tankları, su tankları, silolar ve depolama amaçlı tanklar üreten Öztanksan, B2B e-ihracat platformu TurkishExporter’ın da katkısıyla aralarında Mali, Japonya ve Gürcistan’ın da bulunduğu 30 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Akaryakıt tank ve tankerleri başta olmak üzere LPG tankları, su tankları, silolar ve depolama amaçlı tanklar üreten Öztanksan, B2B e-ihracat platformu TurkishExporter’ın da katkısıyla aralarında Mali, Japonya ve Gürcistan’ın da bulunduğu 30 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.


E-ihracatın büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Öztanksan Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, "2011 yılında başladığımız doğrudan ihracat çalışmalarımıza bugün e-ihracat platformu TurkishExporter ile farklı bir soluk getirdik. Dünyanın birçok ülkesinden ürettiğimiz ürünlerle ilgili talep toplayarak müşteri çeşitliliğimizi artırdık. Teknoloji kullanımının tüm dünyada arttığı bu dönemde B2B firmalar için e-ihracat çalışmalarının en önemli ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" dedi.



30 ülkede güven depolamaya devam ediyor


1984 yılından bu yana ürün kalitesiyle yurtdışı pazarlarda fark edildiklerini söyleyen Abdullah Özdemir, "100 metrekare alanda başlayan üretimimizi bugün Konya’daki 20 bin metrekarelik üretim tesisimizde sürdürüyoruz. Ürettiğimiz akaryakıt ve LPG tanklarının yanı sıra tüm ürün portföyümüzde uluslararası standartların tamamına sahip olarak ‘Made in Turkey’ ifadesinin altını doldurmaya çalışıyoruz. ‘Güven depolar’ sloganıyla halihazırda ürettiğimiz tankerlerin yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. Her yıl ürettiğimiz binden fazla ürünü dünyanın birçok farklı noktasına gönderiyoruz. Bunda e-ihracatın da büyük payı var. Biz e-ihracatı meyve ağacı gibi gördük. Ekmeden meyve beklemiyorduk ancak beklentimizin çok üzerinde bir performansla bizi yeni müşterilerle tanıştırdı. Tüm üreticilere tavsiye ediyorum. Öztanksan olarak önümüzdeki süreçte 20 yeni ülkeden daha alıcılara ulaşarak, ihracat yaptığımız ülke sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.



Tanker ihracatı Ağustos sonunda 1 milyar doları aştı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’nin tank ve metal depolama ürünleri ihracatı Ağustos sonunda 1 milyar doları aştı. En çok ihracat yapılan ülke 201 milyon dolar ile İngiltere olurken, Almanya 123 milyon dolar ile ikinci oldu. Üçüncü 67 milyon dolar ile Romanya’yı, 53 milyon dolarla Polonya ve 49 milyon dolarlık ihracat hacmiyle İtalya takip etti. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Abdullah Özdemir Türkiye’nin ihracat potansiyeline vurgu yaparak, "Avrupa ülkelerinin dışında özellikle Afrika pazarı büyük iş fırsatları sunuyor. Bizim de hem üretim hem de ihracat hacmimizi artırmak için bu pazarlara yönelmemiz gerekiyor. İhracat planlarımızı, TurkishExporter’ın da katkılarıyla bu ülkelere yoğunlaşarak şekillendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.