ÇEVRE - 24 Kasım 2021 Çarşamba 12:46

Konya’da Alaaddin Caddesindeki binalar tarihi dokuya uygun hale geliyor

A
A
A
Konya’da Alaaddin Caddesindeki binalar tarihi dokuya uygun hale geliyor

Konya Büyükşehir Belediyesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürüttüğü Alaaddin Tepesi çevresindeki binaların dış cephe iyileştirmesinde ikinci etap çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürüttüğü Alaaddin Tepesi çevresindeki binaların dış cephe iyileştirmesinde ikinci etap çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı.


Konya Büyükşehir Belediyesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda Alaaddin Tepesi çevresinde başlattığı dış cephe sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya merkezde şehrin çehresini değiştirecek vizyon projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, yürütülen en önemli işlerden birisinin de Alaaddin Caddesi Cephe İyileştirme Projesi olduğunu ifade etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda İller Bankası hibesiyle yürütülen projenin ikinci etap çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Altay, “Konya’nın turizmi açısından da bu projeyi çok önemsiyoruz. Çünkü şehre gelen misafirlerimiz Mevlana Müzesi’nden sonra bu bölgeyi geziyor. Biz de binaların mevcut yapılarını yenileyip tabela kirliliğini ortadan kaldırarak bölgeyi Konya’ya yakışır bir hale getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.


Projenin ilk etabında Kültürpark ile İnce Minareli Medrese arasında bulunan 12 binanın dış cephesinin yenilendiğini, şu anda da İnce Minare’den eski belediyeye kadar olan 40 binanın cephe iyileştirme çalışmalarının yüzde 80 oranında tamamlandığını dile getiren Başkan Altay, “Çalışmalar tamamlandığında Alaaddin Caddesi’ndeki tüm binalar Selçuklu başkentine uygun hale gelecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Konya’nın yarınlarının daha güzel olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Şişli’de de törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın koltuğunu devrettiği Halide Edip Adıvar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Halide Edip Adıvar İlkokulu öğrencileri saat 10.30’da Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şahan, koltuğunu Doğa İçli’ye devretti. Ziyarette, 3’üncü sınıf öğrencisi olan Doğa İçli, Yağız Eren Balaban ve Kıvanç Üvez, Başkan Şahan’a çiçek takdim etti. Şahan, koltuğunu 9 yaşındaki Doğa İçli’ye bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. Programın sonunda hatıra fotoğrafının ardından ziyarete gelen öğrencilere Başkan Şahan tarafından hediye verildi. Maçka Sanat Parkı’nda tören Resul Emrah Şahan, Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törene de katıldı. Törende Şahan’ın yanı sıra Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve ilçedeki kamuya ait kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu. Başkan Şahan, daha sonra Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Öte yandan Şişli Belediyesi’nce Maçka Parkı’nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “Çocuk Şenliği” programı ile birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Bilim ve deney gösterileri, dans, müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın da çocuklara eşlik etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.