- 18 Ekim 2020 Pazar 12:28

Konya’nın ’çorbacı dayısı’ 3 yıldır hayır dağıtıyor

A
A
A
Konya’nın ’çorbacı dayısı’ 3 yıldır hayır dağıtıyor

Konya’da emekli Lokman Yıldız, yaptığı yaklaşık 150 kişilik çorbayı 3 yıldır haftanın 3 günü kalabalık yerlere ve hastane önlerine giderek vatandaşlara ücretsiz ikram ediyor.

Konya’da emekli Lokman Yıldız, yaptığı yaklaşık 150 kişilik çorbayı 3 yıldır haftanın 3 günü kalabalık yerlere ve hastane önlerine giderek vatandaşlara ücretsiz ikram ediyor.


Konya’da esnaflıktan emekli olan 58 yaşındaki Lokman Yıldız, 3 yıl önce hayır işleri yapmak istedi. Yazın soğuk su ile limonata, kışın ise çorba dağıtan Lokman Yıldız, olumlu tepkileri görünce ’bedava iş yapılmaz’ denilmesine rağmen hayır işlerine devam etti. Sabah erkenden kalkarak eşiyle birlikte çorba hazırlayan ve saran Lokman Yıldız, hastane ve şehir meydanı gibi şehir merkezinin çeşitli noktalarında giderek yanında ekmekle birlikte vatandaşlara çorba dağıtıyor. Yıldız’ı tanıyanlar ve ilk defa gören vatandaşlar ise yaptığı işten dolayı taktir ediyor.



"Tek amacım Allah rızasını kazanmak"


Kendini hayır işlerine veren Lokman Yıldız, "3 sene önce Cenab-ı Allah böyle bir fikir verdi. Emekli oldum, yatmayla olmaz dedim. Hayır işiyle uğraşıyım diye düşündüm. Dünyaya geldik elbette ki günahımız var. Bunu affettirmek için, Allah rızasını kazanmak için bu işe başvurdum. İnşallah Allah yaptığımız hayırları kabul eder de cennete gideriz. Tek amacım Allah rızasını kazanmak, eşe dosta ikram etmek, başka bir şey değil. Bir vatandaş Allah razı olsun diyorsa ben gurur duyuyorum, seviniyorum. Mesela çoğu tanıyor geliyor, bugün ikramda ne var diye soruyor. Ben de diyorum; su varsa su, limonata varsa limonata, çorba varsa çorba. Yazın limonata ile soğuk su dağıtıyorum, kışın da çorbayla ekmek dağıtıyorum" dedi.


Lokman Yıldız, "Bu işi yapmaktan mutlu musun?" sorularına ise, "Mutlu olmasam buraya gelir de bekler miyim?" diye cevap veriyor.


Korona virüsten dolayı dışarı çıkmadığını belirten Fazıl Yavuz adlı vatandaş ise, “İlk defa gördüm kendisini, Allah razı olsun. Konya’ya çok gelen giden oluyor. Maddi durumları iyi olmayan ya da açlıktan günde bir öğün yiyenler var. Bunlar bir hizmet, Allah bin kat razı olsun” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Başkan Yazıcıoğlu; “Belediyecilik aşkla sorunlara odaklanmaktır" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim ziyaretlerinde belediyeciliği aşkla sorunlara odaklanmak olarak tanımladı. Göreve başlamasının ardından hızlı bir şekilde teşkilat yapılandırması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, her gün farklı birim müdürlükleriyle bir araya gelerek brifing almaya devam ediyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim faaliyetleri hakkında brifing alırken bir yandan da startını verdiği kentsel dönüşüm projelerine ilişkin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Birim müdürleri ile toplantılarının sürekli devam edeceğini belirten Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; kentsel dönüşüm projelerine ilişkin önemli bir müjde vermeye hazırlandıklarını söyledi. Başkan Yazıcıoğlu, değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; “Bizler Tokat’ımıza hizmet için varız. Tokat’ımıza sevdalıyız. Bizim belediyecilik anlayışımızda aşkla sorunlara odaklanmak, dokunmak, üretmek ve hissetmek vardır. Çünkü belediyecilik gülümseyen yüzdür. Bizler bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bayram haftasının hemen sonrasında bir yandan hemşerilerimizin tebrik ziyaretlerini kabul edip, gönüllerde yer edinirken bir yandan da Tokat’ımızın en önemli sorunlarına neşter vurmak için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza başladık" dedi. "Kentsel dönüşümde müjdemize hazır olun" Anlayışlarının bütüncül yaklaşım olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, " Bizim anlayışımız birlikte yönetim anlayışıdır. Bu anlayıştan yola çıkarak Tokat Belediyesi bünyesinde yer alan birimlerimizin değerli çalışanları, birim müdürlerimizle bir araya geliyor, birim faaliyetleri hakkında brifing almaya devam ediyoruz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzle 1 Nisan’dan sonra hızlı bir şekilde çalışmamıza başladık. Tokat’ımızın en önemli ve acil ihtiyaçlarından biri olan Kentsel Dönüşüm Projelerimizin çalışmalarına başladık. Bugüne kadar Kentsel Dönüşüm noktasında çok önemli mesafeler kat ettik. Tokat’ımıza önümüzdeki günlerde Kentsel Dönüşüm konusunda çok önemli bir müjdeyi vermeye hazırlanıyoruz. Şehrimizin sorunları için, insanlarımızın huzuru için, daha yaşanabilir bir Tokat için, babamın bıraktığı Tokat’ı tekrar altın yıllarına kavuşturmak için çözümler üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir mahallemizi, hiçbir hemşerimizi ayırmadan, ayrıştırmadan Üretken Belediyecilik anlayışımızla hizmet götürmeye gayret edeceğiz. Herkes için herkese göre belediyecilik yapacağız. Tokat’ımız için canla başla, durmadan, yorulmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.