GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 17:45

KTO Karatay’da “Karatay Sosyal Gelişim Projesi” semineri

A
A
A
KTO Karatay’da “Karatay Sosyal Gelişim Projesi” semineri

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve çeşitli kurumların iş birliği ile üniversite bünyesinde “Karatay Sosyal Gelişim Projesi” semineri düzenlendi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve çeşitli kurumların iş birliği ile üniversite bünyesinde “Karatay Sosyal Gelişim Projesi” semineri düzenlendi.


KTO Karatay Üniversitesi, Karatay Kaymakamlığı, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEB) ve Akçeşme İlkokulu tarafından yürütülen “Karatay Sosyal Gelişim Projesi” kapsamında “Göç ve Travmaya Maruz Kalmış Çocuklarda Davranış Problemleri ve Çözüm Yolları" konulu bir seminer düzenlendi.


KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan ve proje hakkında bilgi veren Akçeşme İlkokulu Müdürü Bekir Doğan, “Proje ile dezavantajlı grupta yer alan bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımını amaçladık. İşe sosyalleşmenin önündeki engelleri kaldırarak başladık. Aile ve çocuklara bir arada farklı alanlarda eğitim vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.


Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ise, projenin dezavantajlı grupları sosyal hayata kazandırma noktasında büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.


KOP olarak eğitim ve kültür faaliyetlerine önemsediklerini aktaran KOP Koordinatörü Alper Bilgiç de toplumu ekonomiden, kültüre her alanda desteklemeye gayret ettiklerini belirtti.


“Savaş ve göç çocuklar için daha vahim bir durumdur”


Programın sonunda eğitimcilere “Göç ve Travmaya Maruz Kalmış Çocuklarda Davranış Problemleri ve Çözüm Yolları" konulu bir sunum yapan KTO Karatay Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hatice Harmancı, “Günümüzde maalesef savaşların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Savaş bir afettir, stres kaynağıdır. Doğru yönetilmediğinde ise ciddi sorunlara yol açarak toplum sağlığını bozar. Ülke olarak yakın coğrafyalarda savaşın etkilerini yaşamış toplumları, misafir ediyoruz. Göçün iki kritik noktası vardır bunlardan ilki göçen toplumun psikolojik durumu, diğeri ise göçülen yerde yaşayan toplumun tepkileridir. Savaş ve göç gibi durumlar çocuklar için daha vahim sonuçlara sebep olabilmektedir. Çocuk psikolojisi ve olayları algılama şekli yetişkinlere göre çok farklıdır” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.