GENEL - 03 Nisan 2019 Çarşamba 15:14

Kuş sürücüleri ve sokak hayvanlarının çöplüğü mesken tuttu

A
A
A
Kuş sürücüleri ve sokak hayvanlarının çöplüğü mesken tuttu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, günlerdir etkili olan soğuk hava nedeniyle beslenmede güçlük çeken kuş sürüleri ve sokak hayvanları kentin çöplüğünü mesken haline getirdi.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, günlerdir etkili olan soğuk hava nedeniyle beslenmede güçlük çeken kuş sürüleri ve sokak hayvanları kentin çöplüğünü mesken haline getirdi.


Türkiye’nin en büyük doğal tatlı su gölünün bulunduğu Beyşehir Gölü, yılın her mevsimi onlarca kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bu konumuyla kuş cenneti olarak nitelendirilen Beyşehir Gölü’nde kar yağışı sonrası gelen soğuk hava, doğal yaşamı da etkiledi. Beslenme güçlüğü yaşayan leylekler ve diğer kuş türleri, yiyecek bulabilmek için sürüler halinde Beyşehir’in çöp toplama merkezine akın etti. Leyleklerin sürüler halinde uçuşan diğer kuş türleri arasında çöpler arasında yiyecek arayışı ilginç görüntüler oluşturdu. Bu arada, ilçedeki başıboş sokak hayvanları da çöp toplama merkezinde yiyecek bulma derdine düştü.


Çöp toplama merkezindeki canlıların ekmek mücadelesi, ilçedeki fotoğraf tutkunlarının da soluğu bu bölgede almasına yol açtı. Fotoğrafçılar, toplu halde yiyecek arayan kuş türlerini çekebilmek için uzun süre alanda mesai yaptı.


Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) Başkanı Seyit Konyalı, baharı müjdeleyen leyleklerin bu yıl ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte ilçedeki yuvalarına dönüş yaptığını vurgulayarak, “Havalar ısındı, her zamanki gibi ağaçlar çiçek açtı, ancak yuvalarına gelen leylekler 8-10 yıl önce yaşandığı gibi bahar mevsiminde bu yıl da kar sürprizi yaşadı. Ardından etkisini göstermeye başlayan soğuk hava nedeniyle beslenmede zorluk yaşadıklarını gözledik. Doğal beslenme alanlarında göremeyince Beyşehir’in çöp toplama merkezinde diğer kuş sürüleri gibi yiyecek arayışı içerisinde olduklarına tanıklık ettik. Burada onlar ekmek ve yaşam mücadelesi verirken bizler de onları çekerek fotoğraf mesaisi yapıyoruz. Burada sadece leylek ve kuş türlerini değil, kedi köpek gibi çok sayıda sokak hayvanını da görebiliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.