ASAYİŞ - 15 Ocak 2019 Salı 15:42

Öğrenci servisi kanala uçmaktan kıl payı kurtuldu: 16 yaralı

A
A
A
Öğrenci servisi kanala uçmaktan kıl payı kurtuldu: 16 yaralı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 2 araçla çarpıştıktan sonra kontrolden çıkan öğrencileri taşıyan servis minibüsü, kanala düşmekten kıl payı kurtuldu.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 2 araçla çarpıştıktan sonra kontrolden çıkan öğrencileri taşıyan servis minibüsü, kanala düşmekten kıl payı kurtuldu. Kazada 15 lise öğrencisi ile minibüs sürücüsü yaralandı.


Kaza, Avşar Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde meydana geldi. Avşar Mahallesi’ne seyir halinde olan C.Ç. idaresindeki 42 GBJ 49 plakalı servis minibüsü, iddiaya göre, önce Elmalık mevkisindeki tali yoldan önüne aniden çıkan B.G. yönetimindeki 42 BKC 95 plakalı kamyonla çarpıştı sonra yönünü değiştirerek F.T.’nin kullandığı 42 BDH 88 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, kontrolden çıkan servis minibüsü yol kenarındaki sulama kanalına düşmekten sürücüsünün ani manevrasıyla kıl payı kurtuldu. Ön kısmı kanala doğru inen minibüs yol kenarında askıda kaldı. Kazayı kamyon ve otomobil sürücüsü yara almadan atlatırken, minibüs sürücüsüyle araçta bulunan 15 lise öğrencisi yaralandı.


Yaralılar ambulanslarla kaldırıldıkları Beyşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı sağlık durumlarının iyi olduğu, bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edileceği öğrenildi. Kaza haberini alan öğrencilerin aileleri ise hastaneye akın etti. Kazada yaralananların Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencileri olduğu ve öğle yemeği arasında evlerine servisle evlerine gittikleri öğrenildi.


Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Başkan Soykan koltuğunu minik öğrencilere devretti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu Atatürk İlkokulu öğrencileri Zümra Altun ve Hamit Tuna’ya devreden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Başta Gazze’deki çocuklarımız olmak üzere Dünya’daki tüm çocukların barış ve huzur içinde kutlamasını dilediğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi. Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile geleneksel olarak düzenlenen programda başkanlık koltuğunu Atatürk İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri Zümra Altun ve Hamit Tuna devretti. Başkan Soykan’dan koltuğu devralan Zümra Altun, Belediye Başkanı Bilal Soykan gibi kendisinin de belediye başkanı olarak yüzme kursları düzenleyeceğini ve mahallelere parklar yapacağını söyledi. Ülkenin çocuklarında ve gençlerine çok güvendiklerini ifade eden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Onlar ülkemizin geleceği ve ülkemiz onların omuzlarında yükselecek. Bizim bütün gayret ve çabamız onlara güzel bir gelecek bırakabilmek. Çocuklarımızın yüzündeki gülümseme hiç eksilmesin inşallah” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm Dünya çocuklarına armağan ettiğini hatırlatan Başkan Soykan, “Başta Gazze’deki çocuklarımız olmak üzere Dünya’daki tüm çocukların barış ve huzur içinde kutlamasını dilediğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.