ASAYİŞ - 22 Ekim 2020 Perşembe 14:38

Orman yangınına müdahale eden çiftçi aileye teşekkür belgesi

A
A
A
Orman yangınına müdahale eden çiftçi aileye teşekkür belgesi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir süre önce çıkan orman yangınında, ekipler gelmeden traktörüyle ilk müdahaleyi yaparak yangının büyüyüp daha da genişlemesini önleyen çiftçi aileye Kaymakamlık tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir süre önce çıkan orman yangınında, ekipler gelmeden traktörüyle ilk müdahaleyi yaparak yangının büyüyüp daha da genişlemesini önleyen çiftçi aileye Kaymakamlık tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


Beyşehir’de 4 Eylül 2020 tarihinde Mesutlar Mahallesinde anızların ateşe verilmesi neticesinde çıktığı tespit edilen orman yangınına bölgede yükselen dumanları fark edip ilk müdahaleyi yerleşim merkezinde yaşayan Abdullah Ay ile oğulları Ömer ve Sefa Ay pulluk takılı traktörleriyle yaptı. Pulluklarla orman yangınının büyümemesi için bir yandan çevirme yaparken, diğer yandan da yangını itfaiye ve jandarma ekiplerine bildiren aile fertleri, yangının daha da büyümemesi ve kısa sürede söndürülmesinde büyük fedakarlık örneği gösterdi. Yangın arazöz ve itfaiye ekiplerinin de gelmesiyle daha da genişlemeden kısa sürede söndürüldü.


İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Özcan Yılmaz’ın önerisiyle Beyşehir Kaymakamlığı’nda yangının daha da büyümeden söndürülmesindeki üstün yararlılıkları nedeniyle aile fertlerine teşekkür belgesi verildi.


Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törende, ormanların milli varlık olduğuna dikkati çekerek, “Ormanlarımız yaşamımızın önemli bir parçası, hayatımızda oldukça büyük bir önemi vardır. Bu ailemizin yaptığı da gerçek bir vatanseverlik ve iyi bir vatandaşlık örneğidir. Sizler bu gibi durumlarda da devletin ve milletin yanında olduğunuzu gösterdiniz, işte gerçek vatanseverlik bu olsa gerek. Kendilerine bu anlamda sonsuz teşekkür ediyorum. Komutanımız sizin bu davranışlarını öve öve bitiremedi. Biz de örnek olması hasebiyle, maddi bir kıymeti yok ama bir anı olarak da saklayabileceğiniz bir teşekkür belgesini sizlere takdim etmek için burada bir araya geldik” dedi.


Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise, “Siz bizim insanımızsınız, yöremizin insanı. Ellerinize, yüreğinize sağlık, sizinle gurur duyuyoruz. Beyşehir’in çocuğu işte budur” ifadelerini kullandı.


Beyşehir Ticaret Odası ve Sanayi Başkanı Mustafa Akbıyık da, aile fertlerini gösterdiği duyarlılıklarından dolayı kutladı.


İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Özcan Yılmaz ise, yangının büyümeden söndürülmesinde büyük katkıları olan aile fertlerine teşekkür ederek, “Ormanlarımız milli servetimiz, inşallah tüm insanlarımızda bu duyarlılığı görmek en büyük arzumuz” şeklinde sözlere yer verdi.


Konuşmaların sonrasında aile fertlerine teşekkür belgeleri verildi.


Aile fertleri ise, teşekkür belgesine layık görüldükleri için duydukları mutluluğu dile getirirken, “Ormanlarımız geçmişten günümüze gelen atalarımız ve dedelerimizden bizlere miras kalmış. Biz de bu mirasa sahip çıkabilme adına böyle bir davranış sergiledik. Bu konuda toplum olarak hep birlikte duyarlı olmamız gerekiyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da kaza sonrası "sızan taksici" kamerada: Uyuyakalan taksici polisi duyunca kaçtı Kemerburgaz-Göktürk yolunda kaza ihbarına giden itfaiye ekibi, taksiciyi aracın içerisinde uyurken buldu. İtfaiyenin müdahalesine rağmen bir türlü uyanmayan taksici, İHA muhabirinin müdahalesi sonrası uyandı. Bir süre aracın içerisinde bekleyen taksici ardından inip aracını kontrol ettikten sonra kazalı araçla olay yerinden kaçtı. Trafikte seyrederken yalpalayan taksici bariyerlere çarpmaktan son anda kurtuldu. Yaşananlar İHA kameralarına yansıdı. Olay, önceki gün saat 14.30 sıralarında Eyüpsultan Kemerburgaz-Göktürk yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre öğle saatlerinde 34 TCK 03 plakalı taksi ile seyir halinde olan Serhat Akbaş henüz bilinmeyen bir nedenle bariyerlere çarparak kaza yaptı. Yol kenarında bekleyen taksicinin hareketsiz olduğunu gören çevredeki sürücüler, itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, olay yerinde geldiğinde kazalı araç içerisindeki taksicinin araç içerisinde uyuduğunu gördü. Birkaç kez taksiciyi uyandırmak için girişimde bulunan itfaiye ekipleri başarısız oldu. Kaza yaptı, uyukaldı, uyanınca kazalı araçla kaçtı Bunun üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Bu esnada taksinin içerisinde uyumaya devam eden taksiciye bu kez İHA muhabiri müdahale etti. Muhabirin bir süre konuştuğu taksici ardından ayılıp araçtan indi. Taksinin etrafını kontrol eden taksici, ekiplerle konuştuktan sonra polisin geleceğini duyunca aracına binerek hızla uzaklaştı. Kazalı araçla kilometrelerce yol giden taksici, trafikte seyrederken önce yalpaladı ardından da bariyerlere çarpmaktan son anda kurtuldu. Yaşananlar ise İHA kameralarına yansıdı. Taksici dakikalar sonra kazalı araçla gözden kayboldu.
İstanbul Fenerbahçe - Beşiktaş rekabetinde son maçlarda beraberlikler ön planda! Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Süper Lig’de oynanan son 10 maçın 5’inde taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Geriye kalan müsabakaların 3’ünü siyah-beyazlılar, 2’sini ise sarı-lacivertliler kazandı. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak mücadelede Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Portekizli Teknik Direktör Fernando Santos ile yolları ayırdıktan sonra Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe idaresinde çıktığı ilk lig müsabakasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, ligdeki son karşılaşmasında deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalan rakibi karşısına puan alabilmek için çıkacak. Son maçlarda beraberlikle göze çarpıyor Beşiktaş - Fenerbahçe derbilerinde son maçlarda beraberlikle göze çarpıyor. İki takım arasında ligde oynanan son 10 müsabakanın 5’inde taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Kalan 5 mücadelenin 3’ünden siyah-beyazlı ekip, 2’sinden ise sarı-lacivertliler galip ayrıldı. Söz konusu maçlarda Beşiktaş 19 gol atarken, Fenerbahçe de 17 golle rakibine karşılık verdi. Bu sezonun ilk yarısında Tüpraş Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 3-1 kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon Kadıköy’de oynanan maçta ise gülen taraf 4-2’lik skorla siyah-beyazlı ekip oldu. Kadıköy’deki son 5 müsabaka Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ı konuk ettiği son 5 karşılaşmada ise ev sahibi takımın 1 galibiyeti bulunuyor. Bu süreçte 2 maçı da siyah-beyazlı ekip kazanırken, 2 mücadele beraberlikle sona erdi. Kartal rakip fileleri 12 kez sarsarken, Kanarya da 11 defa gol sevinci yaşadı. Ülker Stadyumu’nda oynanan son 5 Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde alınan sonuçlar şöyle: 2022-2023 Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 4 2021-2022 Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 2 2020-2021 Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 4 2019-2020 Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 1 2018-2019 Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 1