GENEL - 06 Eylül 2019 Cuma 12:16

Özel çocuklar fidanları toprakla buluşturdu

A
A
A
Özel çocuklar fidanları toprakla buluşturdu

Konya’da özel çocukların toprakla hemhal olmaları, onlara ağaç ve doğa sevgisinin aşılanabilmesi amacıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Konya’da özel çocukların toprakla hemhal olmaları, onlara ağaç ve doğa sevgisinin aşılanabilmesi amacıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.


Selçuk Üniversitesinde Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı öğrencisi ve aynı zamanda Engelli Hizmetler Kulübü üyesi olan gençler tarafından Konya’da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Özel çocuklar ilk olarak palyaçolar eşliğinde doyasıya eğlendi. Ardından çocukların yüzlerine palyaço makyajı yapıldı. Etkinlikte daha sonra çocukların el becerilerinin gelişmesi ve grup çalışmasına uyum sağlayabilmeleri amacıyla, atık malzemeler kullanılarak rüzgar gülü, origami ve kitap ayracı gibi el sanatları yapıldı. El sanatlarının yapılmasının ardından, özel çocuklara ağaç, toprak ve doğa sevgisinin aşılanabilmesi için fidan dikimi gerçekleştirildi.


Etkinlikle ilgili bilgi veren Engelli Hizmetler Kulübü Başkanı Sena Kaynak, “Selçuk üniversitesi Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı öğrencileri olarak kurmuş olduğumuz Engelli Hizmetler Kulübü ile özel çocukları sevindirmeye, onlarla vakit geçirmeye devam ediyoruz. Özel bir rehabilitasyon merkezinde destek eğitim alan özel çocukların toprak ile hemhal olmasını istedik ve birlikte fidan dikimi gerçekleştirdik. Ağaç yaş iken eğilir dedik, küçük yaşta doğa sevgisi, ağaç sevgisini çocuklara yerleştirmek istedik. Fidan dilimlerinin yanı sıra, atık malzemeler ile kitap ayraçları yaptık ve o ayraçları kullanabilmek için çocuklara kitap okumalarını tavsiye ettik. El işleriyle de atık malzemeleri değerlendirmiş olduk. Rüzgar gülü ve değişik origamiler yaptık. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık, etkinlikte bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Türkiye’nin ilk yerli ve milli lokomotifi ‘Bozkurt’ Sivas’ta sergileniyor Türkiye’nin ilk milli ve yerli lokomotifi Bozkurt, Sivas TÜRESAŞ Bölge Müdürlüğünün bahçesinde tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Sivas’ta eski adı ’cer atölyesi’ olan, günümüz TÜRESAŞ’ı tarafından üretilen ve Türkiye’nin ilk yerli lokomotifi olan "Bozkurt", 1961 yılında demir yollarında hizmete başladı. 25 yıl boyunca demir yollarında aralıksız sefer yapan yerli ve milli lokomotif, ülkenin demir yolu taşımacılığında önemli bir rol oynadı. Ancak teknik ömrünü doldurmasıyla birlikte emekliye ayrıldı. Türkiye’nin demir yolu tarihinde önemli bir yere sahip olan Bozkurt, emekliliğinin ardından şimdilerde ahde vefa olarak sergileniyor. "İsmini, Ergenekon Destanı’nda Türklere yol gösteren kurtlardan alıyor" Yapımında çalışan tüm personelin yerli Türk işçi ve mühendisler olduğunu belirten TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, “Türkiye’nin ilk yerli ve milli lokomotifi. Bizim milli gururumuz ‘Bozkurt’. Kurumumuz 1961 yılında cer atölyesi olarak çalışıyorken yerli ve milli lokomotif yapılması kararı alınıyor. Bunun üzerine Sivas’ta ‘Bozkurt’, Eskişehir’de ‘Kara kurt’ yapılıyor. Yapımında çalışan tüm personelin yerli, Türk işçi ve mühendislerin katkılarıyla bir lokomotif yapılıyor. Sivas’ta yapılan bu lokomotifin ismine bozkurt denmiş. Bozkurt 1961 yılından sonra raylara inmiş ve hizmet etmeye başlamış. Yaklaşık 25 yıl bu hizmetini devam ettirmiş ve Türkiye’de gitmedik demiryolu bırakmamış. 25 yıllık mesainin ardından 1986 yılında emekliye ayrılmış. Emekliliğin ardından şu anda bulunduğu alana konuyor. Biz kendisine bir vefa göstererek burada istirahatini sağlıyoruz. Türk tarihinde kurdun önemi var. Ergenekon Destanı’nda Türklere yol gösteren kurtlardan alıyor ismini. Eskişehir’deki de bir kurt isminde. İkisi birbiriyle tatlı bir rekabetle hizmet veriyor. Yerli ve milli olduğundan dolayı Türk geleneğine uygun olarak isimleri konuyor. Liderlik eden, önde giden anlamını taşıyan Bozkurt ismi veriliyor” şeklinde konuştu.