YEREL HABERLER - 28 Ekim 2015 Çarşamba 15:40

STK Yasasına Müdahil Olmak İstiyorlar

A
A
A
STK Yasasına Müdahil Olmak İstiyorlar

Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) ilişkin hazırlanması planlanan yasaya görüş bildirmek istiyor.
Konu hakkında isteklerini dile getiren Sağlık-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Şimşek, “Adalet ve Kalkınma Partisi, 1 Kasım Seçim Beyannamesi’nde sivil toplum örgütlerine ilişkin çerçeve bir yasa çıkarılacağını taahhüt etti. Emekli, taşeron, maaş zammı, asgari ücret gibi pek çok vaatte bulundu. Sivil toplum örgütlerine ilişkin yasa taahhüdü bütün bu öne çıkan başlıkların gölgesinde kaldı. Bu kapsamda Sağlık-Der Konya Şubesi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na bir yazı ile başvurarak, seçim sonrasında Sivil Toplumun Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesine dair hazırlanacak çerçeve yasaya fikir ve çalışmalarımız ile müdahil olmak istiyoruz” dedi.
Şimşek, “Gelecek dönemde çerçeve bir mevzuat hazırlanarak, bütüncül ve demokratik bir yaklaşımla; sivil toplum kurumlarının hukuki statüleri, kurumsal yapıları, faaliyetleri, kamu kurumları ile ilişkileri, mali kaynakları gibi alanların düzenleneceğine dair beyannamede vurgular yapılıyor. Gelişmiş ülkelerin sayı ve nitelik olarak çok gerisinde olan sivil toplum örgütlerinin sayılarının artırılmasını istiyoruz. Ayrıca, faaliyetlerinin etkin kılınması, kamu desteği, sürdürebilir yaşama ve gelire sahip olması ve sivil toplum örgütlerinde gençlerin-kadınların aktif olarak rol alması gibi konularda düşüncelerimizi iletmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kırsal mahalleler istedi, Başkan Ahmet Akın çalışmayı başlattı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kırsal mahallelerin en önemli isteklerinden olan tarla yolları çalışmalarını hızla başlattı. Büyükşehir, 4 milyon dönüme yakın tarım arazisinde tarla yolu düzenleme çalışmaları yapıyor. Tarıma ve kırsal mahallere ayrı bir önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldiği günden bu yana muhtarlar ve kırsal mahalle sakinleriyle dirsek temasını bırakmadı. Kırsal mahallelerde tarımsal üretim yapan Balıkesirlilerin talepleri üzerine Başkan Ahmet Akın, tarla yollarının düzenlenmesi için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na talimat verdi. Bunun üzerine; bugüne dek 8 ilçede tarla yolu düzenleme çalışmalarını tamamlayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Bandırma’nın Aksakal Kırsal Mahallesi’nde de yeni tarla yolları açma ve mevcut yolları düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede tarımla geçinen Balıkesirliler: ekim ve hasat dönemlerinde arazilerine daha konforlu şekilde ulaşabilecek, traktörler ve tarımsal ekipmanların yıpranma süreleri uzayacak. Yeni açılan yollar sayesinde ulaşım mesafeleri kısalan çiftçiler, yakıt giderlerinden de tasarruf edebilecek. Ayrıca bozuk yollar nedeniyle tarımsal araç devrilmesi sonucu meydana gelen can kayıplı trafik kazaları önlenecek. ‘20 İlçeye ’de aynı hizmet’ Kırsal kalkınmaya yönelik destekleriyle üreticilerin her daim yanında olacaklarını belirten Başkan Ahmet Akın, ‘Tarla yollarımızın hepsini düzenleyerek üreticilerimizin tarımsal alanlara sorunsuz şekilde ulaşmalarını sağlayacağız. Zeytinliklerimizi de unutmadık, o bölgelerde de tarla yolu düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Uygulamamızı diğer ilçelerimizde sürdüreceğiz. Bölgelerdeki incelemelerimiz devam ediyor” dedi.