GENEL - 12 Temmuz 2019 Cuma 14:18

Tayland Büyükelçisi Konya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

A
A
A
Tayland Büyükelçisi Konya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’da bulunan Tayland Büyükelçisi Phantipha Iamsudha Ekarohit, Konya Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ile görüştü.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’da bulunan Tayland Büyükelçisi Phantipha Iamsudha Ekarohit, Konya Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ile görüştü.


Tayland Krallığı Ankara Büyükelçisi Phantipha Iamsudha Ekarohit, Konya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükelçi olarak görev yaptığı ülkeyi medyadan öğrenmek yerine önemli şehirlerini ziyaret ederek, tanımak istediğini kaydeden Büyükelçi Ekarohit, “Bu nedenle Konya gibi Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birinde olmak bana gurur veriyor. Sanayi ve ticaret odalarına yapacağımız görüşmelerde de sizleri daha yakından tanımak, Tayland ile Türkiye ilişkilerini daha sağlamlaştırmak istiyoruz” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise, “Sizleri ağırlamak bizler için de büyük onur. Konya, Türkiye’nin tam kalbinde olan en büyük şehirlerinden bir tanesi. Konya’nın en güzel özelliği de hoşgörüsüyle tanınan bir şehir olması. Biz de inşallah sizlerle işbirliğimizi geliştirerek, turizm ve sanayi alanlarında birlikte yol katetmekten memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.


Büyükelçi Ekarohit ziyaretin sonunda günün anısına Başkan vekili Uzbaş’a kitap takdim ederken, Uzbaş’ta Büyükelçi’ye İngilizce Mesnevi hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."