GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 16:44

4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, şehit Selman Çelik’in kabrini ziyaret etti

A
A
A
4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, şehit Selman Çelik’in kabrini ziyaret etti

Kütahya İl Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, şehit Uzman Onbaşı Selman Çelik’in mezarını ziyaret edip, dua ettiler.

Kütahya İl Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, şehit Uzman Onbaşı Selman Çelik’in mezarını ziyaret edip, dua ettiler.


Minik öğrenciler, Kütahya merkeze bağlı Kaynarca köyü mezarlığında bulunan, 24 Şubat 2017 günü Suriye’nin Halep kentinin El Bab bölgesinde DEAŞ terör örgütünün yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Selman Çelik’in mezarını ziyaret ettiler.


Öğrenciler, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Arslaner ve Tuğba Anatoprak ile şehit Selmen Çelik’in babası Süleyman Çelik’in de hazır bulunduğu ziyarette kurslarında ezberledikleri fatiha ve ihlas surelerini okudular.


Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, "Şehit, Allah’ın rızası uğrunda vatan millet ve din için ölen veya öldürülen Müslümanlara denir. Ölmemiş olanlara da gazi denir.Şehitlik, büyük bir derece, yüksek bir makamdır. Şehitlik ahirette peygamberlikten sonra en yüce makamdır.Bu makam ve mertebe herkese nasip olmaz. Selman kardeşimiz vatan, bayrak ve bağımsızlığımız için şehit olmuştur" dedi.


Şehit Selman Çelik’in babası Süleyman Çelik, ziyaretleri sebebiyle öğrenci ve müftülük yetkililerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.