ÇEVRE - 11 Ekim 2018 Perşembe 10:50

Akdağ sonbahar’da bir başka güzel

A
A
A
Akdağ sonbahar’da bir başka güzel

Kütahya’nın Şaphane ve Gediz ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Akdağ’da sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanmaya başlandıFotosafari tutkunlarının, doğa severlerin özellikle hafta sonu vazgeçilmez rotalarından olmaya başlayan Akdağ, sonbaharın gelişiyle farklı bir güzelliğe büründü.

Kütahya’nın Şaphane ve Gediz ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Akdağ’da sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanmaya başlandı


Fotosafari tutkunlarının, doğa severlerin özellikle hafta sonu vazgeçilmez rotalarından olmaya başlayan Akdağ, sonbaharın gelişiyle farklı bir güzelliğe büründü.


Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, ’’Bölgemizde eşsiz güzelliklere sahip olan Akdağ’ın turizme kazandırılması gerekiyor. Akdağ, yöresel türkülere ilham kaynağı olmuş yılın 8 ayı zirvesinden kar eksik olmayan, aynı zamanda çok şifalı olan kekik bitkisinin anavatanıdır. Akdağ, içerisinde barındırdığı meşe, kızılcık ,çam, köknar, yabani kavak, 5 asırlık kestaneler, kayın ve sedir ağaçlarının yapraklarının değişik renklere bürünmesiyle ile sonbaharda seyrine doyum olmaz bir görüntüye bürünür’’ dedi.


2 bin 120 metre yükseklite var olan şifalı su kaynakları için yurdun dört bir yanından vatandaşların ziyaret ettiğini belirten Bilaloğlu, ’’Akdağ yaylalarıyla, içerisinde barındırdığı yörük çadırlarıyla hayvancılıkta oldukça faydalıdır. Fotoğraf sanatıyla uğraşan bir çok vatandaşımız Akdağ yaylalarını ve bölgede yaşayan yörükleri ziyaret ediyorlar. Avcılar için, barındırdığı sayısız av hayvanı ile bölgenin eşsiz güzelliklerinden olan Akdağ, ayrıca tırmanma meraklıları içinde içerisinde barındırdığı kayalıklarla görülmeye değerdir’’ diye konuştu.(YD-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.