GENEL - 09 Kasım 2019 Cumartesi 13:17

Başkan Ali Çetinbaş: "Atatürk’ü rahmet ve şükranla yad ediyoruz"

A
A
A
Başkan Ali Çetinbaş: "Atatürk’ü rahmet ve şükranla yad ediyoruz"

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, "Türk milletinin bağımsızlığa giden yolda büyük önderi, Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, "Türk milletinin bağımsızlığa giden yolda büyük önderi, Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.


10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayıyla mesaj yayınlayan Çetinbaş, "Büyük Devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek ülkemizi bölüp parçalamak isteyen emperyalist güçlere karşı kahraman ordumuz ve milletimiz ile birlikte büyük bir zafer kazanarak ’Cumhuriyet’ ile taçlandırmıştır. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte milletin egemenliği ve eşitlik ilkesine dayalı tam bağımsız demokratik bir Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Kurtuluş mücadelesi ve bağımsız savaşından zaferle çıkan Türkiye, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kısa bir zamanda hayata geçirdiği birçok reform, yenilik ve yatırımlarla her alanda büyük ilerlemeler kaydetti. Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma uğrunda milleti ile verdiği bu gayret ve çalışmalarla eğitim, sağlık ve sanayi gibi birçok alanda; kendi ifadesinde belirttiği gibi ’az zamanda çok işler’ başarıldı. Birçok ülke bu büyük değişim ve gelişim karşısında Türkiye Cumhuriyeti’ni gıpta ile izleyerek kendilerine örnek bir ülke olarak emsal almaya başladılar.Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz dünyanın önemli liderlerinden biri yapmıştır.Bizlere düşen görev Atatürk’ün ve şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı bu aziz vatanımızı ve Cumhuriyetimizi daha müreffeh bir ülke haline getirmek bu uğurda durmaksızın çalışmaktır. AK Parti son 17 yılda yaptığı büyük kalkınma hamleleri ve yatırımları ile gerek sosyal, gerekse ekonomik alanda uyguladığı değişim ve düzenlemelerle milleti ile bütünleşerek gerçek anlamda muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında çok büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Türkiye artık dünya da ve bölgesinde söz sahibi konumuna gelerek hak ettiği tarihsel itibarını kazanmıştır. Aziz millet bundan sonra da Türkiye’nin istikrar ve güven içinde, birlik ve beraberliğini koruyarak gelişmesi büyümesi ve daha ileriye gitmesi her alanda güçlü bir devlet olması amacıyla yılmadan yorulmadan çalışacak ve bunu başaracaktır. Bu necip millet şartlar ne olursa olsun şanlı ecdadından aldığı güç, azim ve inançla, kalbi imanla dolu olarak vatanına, bayrağına, milletine ve devletine sonsuza kadar sahip çıkacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızda ayrılışını 81. yılında bir kez daha rahmet ve şükranla yad ediyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.