EKONOMİ - 06 Nisan 2021 Salı 19:36

Başkan Doğan: ’’Kalkınma için güç birliği şart"

A
A
A
Başkan Doğan: ’’Kalkınma için güç birliği şart"

Emet ve Hisarcık ilçeleri arasında iki belediyenin ortak çalışmaları ile orta ölçekli sanayi bölgesi kurulması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Emet ve Hisarcık ilçeleri arasında iki belediyenin ortak çalışmaları ile orta ölçekli sanayi bölgesi kurulması için çalışmalara başlandığı bildirildi.



Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan ve Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, çalışmalar kapsamında Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan’ın makamında bir araya geldi.



Konu ile ilgili açıklama yapan Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, ’’Emet Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Doğan ile birlikte, iki belediyemizin de ortak çalışmaları neticesinde, ilçelerimiz arasına orta ölçekli sanayi bölgesi kurulması için çalışmalara başladık. İki ilçe arasında tespit edilecek bölgeye her türlü altyapı ve lojistik yardım sağlayarak bölgemize yatırım yapmayı planlayan sanayi kollarına destek verip, bölge halkımızdan çok sayıda işçinin istihdam edilmesini hedefliyoruz’’ dedi.



Emet ve Hisarcık ilçeleri arasında iki belediyenin ortak çalışmaları ile Orta Ölçekli sanayi bölgesi kurulması için çalışmalara başladıklarını belirten Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, ’’Hisarcık Belediye Başkanımız Sayın Fatih Çalışkan ile bir araya gelerek bölgemizde orta ölçekli bir sanayi alanı kurulması için ortak bir çalışma yürütüyoruz. Emet ve Hisarcık ilçeleri olarak bölgemizde sanayinin gelişmesi adına iki ilçe arasında tespit edilecek bölgede her türlü altyapı ve lojistik desteklerinde sağlandığı orta ölçekli sanayi alanı çalışması yapacağız. Orta ölçekli sanayi merkezi kurulması ile , bölgemize yatırım yapmayı planlayan sanayicilerimiz yerel yönetimler olarak her türlü desteği vereceğiz. Hedefimiz iki ilçemiz adına da yeni iş sahaları açılmasına öncülük ederek, gençlerimizin istihdam edilmesini sağmaktır. Niyet hayır, akıbet hayır. Rabbim bölge halklarımız için çıktığımız bu yolda bizlerin yardımcısı olsun. Kuracağımız orta ölçekli sanayi alanı ile kazanan Emet ve Hisarcık ilçemiz olsun’’ ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.