GENEL - 07 Kasım 2019 Perşembe 18:09

Başkan Işık: "Sevgi Yolu’nun araç trafiğine açılması şimdilik söz konusu değil"

A
A
A
Başkan Işık: "Sevgi Yolu’nun araç trafiğine açılması şimdilik söz konusu değil"

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Sevgi Yolu’nun araç trafiğine açılmasının şimdilik söz konusu olmadığını ifade etti.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Sevgi Yolu’nun araç trafiğine açılmasının şimdilik söz konusu olmadığını ifade etti.


Başkan Işık, Belediye Meclis Toplantısı’nda şehir içi ulaşımda yeni başlayan uygulamayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Yeni trafik düzenlemesi ile alakalı bilgiler veren Başkan Işık, "İl trafik komisyonumuzun kararıyla Asım Gündüz caddesindeki yön değişikliği ve Osmanlı caddesindeki tek yönlü trafik akışı konusunda uygulamanın başladığı ilk birkaç günde bazı vatandaşlarımızın bu değişiklikten haberdar olmaması sebebiyle eski alışkanlıklarını devam ettirmek istemelerine dayalı sıkışıklıklar yaşanmıştır. Asım Gündüz caddesi esnaflarımız gelip bizlerle görüştü. Onlara açıklama yaptık. Diğer yerlerdeki ek düzenlemelerle trafik sıkışıklığı belli ölçüde çözüldü. Elimizdeki resmi ölçümlü değerlere göre vazonun oradaki alt geçidin bu uygulama öncesi kullanımı yaklaşık yüzde 20 idi. Son değişiklikten sonra, son on günlük yaptığımız ölçümlerle kullanım oranı yüzde 44’e ulaştı. Daha yüzde 56’sı boş. Şimdi o alt geçidi daha etkili kullanma adına yapacağımız birkaç küçük uygulamayla yüzde 50 ‘nin üzerine çıkarıp şehir merkezindeki yoğunluğu azaltma gayreti içerisindeyiz. Yakında eski Valilik binasının yıkılmasıyla ortaya çıkacak alanın Zafer Meydanı projemiz kapsamında yeniden düzenlenmesi sonucu öncelikle Cumhuriyet caddesindeki, Asım Gündüz caddesindeki, Hürriyet caddesinde, Samanpazarı esnafımıza kadar tüm esnaflarımızın daha rahat müşteriye kavuşabilecekleri uygulamaların hazırlığı içerisindeyiz" diye konuştu.



"DÜŞÜNCELERİMİZİ HALKIMIZLA HEMEN PAYLAŞIRIZ"



Başkan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet Caddesi’ni (Sevgi yolu) trafiğe açmak üzere bilinçli olarak sıkıntı yaşatıldığı konusundaki değerlendirmelere saygı duyarız ama öyle bir şey olsa kamuoyuyla bunu paylaşmaktan asla geri duymayız. Gerekiyorsa trafiğe açarız, ancak şu anda böyle bir öncelikli projemiz yok. İleride örneğin Zafer Meydanı projemiz ve Kültür Merkezi projemiz devreye girdiğinde şu anda zamanlarının önemli bölümünü geçiren vatandaşlarımız oralarda zaman geçirmeye başlayacak. İnanıyorum ki o zaman bölge esnafımızın talebi Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe açın yönünde olacaktır. Günü geldiğinde tekrar değerlendirir, vatandaşlarımızla paylaşırız. Kabul ederlerse Cumhuriyet Cadesi’ni açarız. Bu yönde bir düşüncemiz asla olmadı, olursa da zaten paylaşırız."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşerek yuvarlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Efe, "İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm" dedi. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi ile yere düşerek yuvarlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, yere düşen İbrahim Efe’ye "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. "Öfkeme yenik düştüm" Sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yapan İbrahim Efe, "Doğup büyüdüğüm mahallem Tavşantepe başta olmak üzere, şehrimize hizmet etmek için çocuk denecek yaşlarda siyasetin içine girdim. Benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen komşularım, dostlarım, arkadaşlarım sayesinde önce mahallemde muhtar olarak bu yüce duyguyu yaşamayı Rabbim bana nasip etti. Çok şükür ki şimdi de İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak milletimize hizmet etmek nasip oldu. Bu yeni görevimin verdiği sorumlulukla ve aynı zamanda mahallemin hemen yanı başındaki bir talep ve ihtiyaç olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yaya geçişi yapılması için farklı kurumlarla temas halindeydim. Bu sabah İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm. Yaşadığım üzüntüyü ifade edecek kelime bulamıyorum. Özellikle bana çok güvenen ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ailem ve dostlarım başta olmak üzere, değerli dava arkadaşlarımdan, il ve ilçe başkanlarımdan, belediye başkanlarımdan, çok kıymetli hemşehrilerimden hiçbir mazerete sığınmadan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.