GENEL - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:32

Kütahya’da Engelliler Haftası kutlamaları

A
A
A
Kütahya’da Engelliler Haftası kutlamaları

Kütahya’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Tertip Komitesi tarafından il protokolünün katıldığı geniş çaplı program düzenlendi.

Kütahya’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Tertip Komitesi tarafından il protokolünün katıldığı geniş çaplı program düzenlendi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde düzenlenen programa; Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Alim Işık, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Kamil Çelik, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı daire müdürleri, engelliler ve yakınları katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Vali Ömer Toraman, Kütahya’da engellilere yönelik özveriyle çalışan birçok dernek olduğunu belirtti. Vali Toraman, Engelliler Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulmasıyla birlikte engelliler için faaliyette bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının tek bir çatı altında buluşturularak kuvvetlerin birleştirildiğini ve bu sayede istişare zemini oluşturulduğunu söyledi. Engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik hayatta daha görünür olması yönünde Türkiye’nin çok ciddi yol kat ettiğine dikkat çeken Vali Toraman, önemli bir zihniyet değişimi yaşandığını aktardı.


Düzenlenen etkinliklerin farkındalık oluşturacağının altını çizen Toraman, “Engelli vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve güvende olmalarını temin edebiliyorsak vazifemizi yapıyoruz demektir. Aksi takdirde yürüttüğümüz hizmetleri sorgulamamız lazım. Bu ve benzeri etkinliklerin niteliğinin ve etkisinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bunların muhakkak düşüncemizde dahi olsa bir değişime yol açacağına, farkındalık oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.


Engelli ailelerin duygu ve düşüncelerini paylaştığı program, Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Biriminin de aralarında oluğu engelli bireyler yararına faaliyet gösteren kuruluşların tanıtım videoları ile devam etti. Ayrıca birimin hazırlamış olduğu “Dünden Bugüne Engelliler” konulu sergi açılışı da yapıldı.


Programın son bölümünde üniversitenin içinde gerçekleştirilen erişebilirlik çalışmaları sonucu belge almaya hak kazanan binaların Bedesten, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Kapalı Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzunun erişebilirlik belgeleri Belediye Başkanı Alim Işık tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan’a sunuldu.


Program sonunda Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, birimin düzenlediği Empati Ligi basketbol maçlarına katılarak destek veren Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu, Elektronik Spor Topluluğu, Matematik Topluluğu, Büyüdüm Çocuk Oldum Topluluğu ve maçlarda ikinci olan Engelsiz Öğrenci Birimine madalyalarını; Empati Ligi’nde şampiyon olan Umut Spor Engelli Basketbol Takımı’na birincilik kupasını sunarak tebrik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.