GENEL - 14 Kasım 2019 Perşembe 12:48

Kütahyalı iş kadını Esin Güral Argat’ın örnek davranışı

A
A
A
Kütahyalı iş kadını Esin Güral Argat’ın örnek davranışı

Kütahyalı iş kadını ve sanayici Esin Güral Argat, doğum gününde örnek bir davranışa imza attı.

Kütahyalı iş kadını ve sanayici Esin Güral Argat, doğum gününde örnek bir davranışa imza attı.


Esin Güral Argat, 50. doğum gününe davet ettiği ve kendisi gibi iş kadınlarından oluşan arkadaşlarına, "Bana hediye getirmeyin.Lütfen üniversite öğrencilerine burs veren Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı’na nakit bağışında bulunun" çağrısı karşılık gördü. Doğum günü hediyesinden 10 üniversite öğrencinin 1 yıllık burs ihtiyacı karşılandı.


Her yıl 80 üniversite öğrencisine karşılıksız burs veren Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı Başkanı İhsan Tunçoğlu, "Esin Güral Argat’ın bu örnek davranışına teşekkürlerimizi sunuyoruz.Türkiye’de ilk kez bir davranışla, doğum gününe katılan arkadaşlarının nakit bağışı ile biz 10 üniversite öğrencisine daha bir yıl burs verme imkanı buluyoruz. İhtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilerin meslek sahibi olmalarına önemli bir katkı sağlayan ve diğer hayırseverlere olumlu bir örnek oluşturan Esin hanımı içtenlikle kutluyoruz" şeklinde konuştu.


Duayen Sanayici Rıza Güral ve Yıldız Güral’ın kızı olan Esin Güral Argat’ın, Berkay ve Eray isimde 2 evladı bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı Aydın’ın Buharkent ilçesinde 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nazmi Köprülü 79 yaşında hayatını kaybederken, Köprülü düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz yıl açık kalp ameliyatı olan ve bir süredir de yaşlılığa bağlı rahatsızlığı devam ettiği için tedavisi sürmekte olan Nazmi Köprülü, sabah saatlerinde yaşamını kaybetti. Köprülü için görev yaptığı memleketi Buharkent’te cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakiben Çarşı Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ailesi ve aile yakınları, iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri ve vatandaşlar katıldı. İlk tören Buharkent Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Köprülü’nün özgeçmişinin okunmasının ardından Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ile ilgili hatıralarını ve hizmetlerini anlattı. Başkan Erol, “Nazmi Köprülü Başkanımız Buharkent’e güzel hizmetler ve eserler bıraktı. Biz kendisinden razıyız. Allah da ondan razı olsun inşallah. Kendisine rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi. İkinci tören ise ikindi namazına müteakip Buharkent çarşı camide gerçekleştirildi. Kılınan namazın ardından Köprülü için helallik istendi. Namazın ardından merhum Köprülü, Buharkent Belediye Mezarlığı’na defnedildi. Doğumu da ölümü de anlamlı günlerde oldu 1945 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hayata gözlerini açan Nazmi Köprülü, yine anlamlı bir gün olan TBMM’nin kuruluş günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 79 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. 1994-2004 yılları arasında 10 yıl Buharkent Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Köprülü, geçtiğimiz yıl geçirdiği açık kalp ameliyatının ardından uzun süredir tedavi görmekteydi. Nazmi Köprülü, evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibiydi.