YEREL HABERLER - 28 Ocak 2016 Perşembe 10:29

Soğuk Hava Su Sayaçlarını Patlattı

A
A
A
Soğuk Hava Su Sayaçlarını Patlattı

Pazarlar ilçesinde yaşanan şiddetli soğuklar nedeniyle çok sayıda su sayacı patlarken, donan sayaç ve tesisata ateş tutulması veya sıcak su dökülmesinin daha büyük zarara yol açacağını ifade edildi.
Sıfırın altında 19 derece soğuğu gören Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde su sayaçları büyük zarar gördü. Son 1 haftadan bu yana etkili olan şiddetli soğuklar su sayaçlarının arızalanmasına ve patlamasına neden oldu. Yaz mevsiminde ayda arızalı 1 veya 2 adet su sayacı arıza yaparken son bir hafta içinde günde 10-15 sayaç arızalanıyor.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle abonelerin tesisat ve sayaçlarını koruması gerektiğini ifade eden Pazarlar Belediyesi su arıza sorumlusu Ahmet Yavuz, soğuk havalarda muslukların kısık ayarda açılması tavsiyesinde bulundu. Tesisat ve sayaç üzerine izocam veya elyaf ürünleriyle yalıtmaları vurgusunu yapan Yavuz, vatandaşlar tarafından yanlış olarak bilinen ateş yakma yönteminden uzak durmalarını söyledi. Önerilerini dile getiren Yavuz, donan sayaç ve tesisata ateş tutulması veya sıcak su dökülmesi halinde su tesisatlarının tamamına patlayarak büyük zarara yol açacağını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.