EĞİTİM - 03 Haziran 2020 Çarşamba 12:48

Vali Toraman, okul binası inşaatlarında incelemelerde bulundu

A
A
A
Vali Toraman, okul binası inşaatlarında incelemelerde bulundu

Kütahya Valisi Ömer Toraman, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Kütahya Valisi Ömer Toraman, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.


Vali Ömer Toraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ve İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan okul inşaatlarında incelemelerde bulundular.


Vali Toraman, çalışmaların sürdüğü Evliya Çelebi İlkokulu, Şehitler İlkokulu ile Osmancık İlkokulu’nda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgiler aldı. Modern ve nitelikli okulların eğitimin kalitesini artıracağını ifade eden Vali Toraman, 3 okulun bünyesinde bulundurduğu kütüphane, laboratuvar ve çok amaçlı salonlarda öğrencilerin sosyalleşip enerjilerini verimli yönde kullanabileceğini kaydetti.



“50 derslik ve 3 okul, 2020-2021 eğitim öğretim yılında hizmete sunulacak”



17 derslikli Şehitler İlkokulu, 16 derslikli Evliya Çelebi İlkokulu ile 17 derslikli Osmancık İlkokulu inşaatında sona gelindiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, okulların yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceğini söyledi.


İl Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Şehitler İlkokulu binası toplam 5 bin 336 metrekare alana sahip. 1 kütüphane, 1 toplantı salonu, 1 çok amaçlı salon, 17 derslik, 2 ana sınıfı, 1 laboratuvar, 1 öğretmenler odası,1 zümre öğretmenler odası, 6 yönetici ve memur odaları, 1 kantin ile 1 erkek ve 1 kadın mescidinden oluşuyor. Osmancık İlkokulu 5 bin 244 metrekare alana sahip ve 1 kütüphane, 1 toplantı salonu, 1 çok amaçlı salon, 17 derslik, 2 ana sınıfı, 1 laboratuvar, 1 öğretmenler odası,1 zümre öğretmenler odası, 6 yönetici ve memur odaları, 1 kantin ile 1 erkek ve 1 kadın mescidinden oluşuyor. Evliya Çelebi İlkokulu ise 3 bin 791 metrekare alana sahip ve 16 derslik, 1 kütüphane, 1 müzik dersliği, 1 çok amaçlı salon, 2 ana sınıfı, 1 öğretmenler odası, 1 zümre öğretmenler odası, 9 adet yönetici ve memur odaları, 1 kantin, 1 erkek ile 1 kadın mescidinden oluşuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.