GENEL - 02 Aralık 2019 Pazartesi 11:53

Akçadağ’da tarım toplantısı yapıldı

A
A
A
Akçadağ’da tarım toplantısı yapıldı

Malatya’nın Akçadağ İlçesinde, "Yumuşak Çekirdekli Meyvelerde Hastalık ve Zararlılar, Tarımsal Desteklemeler ile Yerel Bazdaki Tarımsal Sorunların Çözümü" konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Malatya’nın Akçadağ İlçesinde, "Yumuşak Çekirdekli Meyvelerde Hastalık ve Zararlılar, Tarımsal Desteklemeler ile Yerel Bazdaki Tarımsal Sorunların Çözümü" konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Toplantıya, Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke, Sultansuyu, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, TİGEM İşletme Müdürü Tahsin Aydın, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Akçadağ İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mekselin Yıldız, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal, STK Başkanları, muhtarlar, teknik elemanlar ve üreticiler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit yaptı. Macit, meyve üretiminin ilçe ekonomisinde büyük bir yere sahip olduğunu ve Kuru Kayısı üretiminin yaklaşık beşte birinin Akçadağ da üretildiğini ifade ederek, bunun yanında engebeli arazilerde yumuşak çekirdekli meyvelerden Armut üretiminde özellikle ilçede yoğun olarak bulunan Hoca Hamza Armut çeşidinde yaşanabilecek hasatlık ve zararlılar ile ilgili çiftçilerin neler yapması gerektiği anlatmak için toplandıklarını aktardı. Yumuşak Çekirdekli Meyvelerde çıkabilecek hastalık ve zararlılar ile mücadele yönteminin nasıl olması gerektiği gibi konular ile Bakanlığımızın Tarımsal Desteklemeleri konularında bilgilendirme yapacaklarını dile getiren Macit, ayrıca toplantı sonrasında alınacak soru ve talepler doğrultusunda sorunların çözümüne yönelik çalışmaların yapılacağını bildirdi. Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke ise, yapmış olduğu konuşmasında, ilçede tarım sektörünün çok önemli olduğunu vurgulayarak, ilçe ekonomisinin lokomotifinin ilk vagonunun tarım olduğunu Tarım potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Tarımın yanında hayvancılığında yapılması gerektiğine değinen Teke, tarımsal destekler ile tek bir ürün çeşidine bağlı kalmadan farklı ürün çeşitlerinin de geliştirilmesi gerektiğini ve yumuşak çekirdekli meyvelerinde Akçadağ için önemli olduğunu belirtti.


Konu sorumlusu teknik personellerin bilgilendirme sunumlarının ardından çiftçilerin soruları cevaplandırıldıktan sonra üreticilerin talepleri alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.