GENEL - 26 Ekim 2020 Pazartesi 14:48

Ankara’dan gelenlere 44 yıllık hatır kahvesi

A
A
A
Ankara’dan gelenlere 44 yıllık hatır kahvesi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretine katılan Milli Savunma eski Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ve Tolga Ağar’ı Kahve Konağında ağırlayıp, kahve ikram etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretine katılan Milli Savunma eski Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ve Tolga Ağar’ı Kahve Konağında ağırlayıp, kahve ikram etti.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi, AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı’nın da yer aldığı ziyaret sırasında, ‘Yeşilyurt Kentsel Tasarım’ ve ‘Lezzet Vadisi’ projeleri altında gerçekleşen restorasyon projeleri, müzeler ve sokak sağlıklaştırma projeleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.



“Sizleri kadim Çırmıhtı’mız da ağırlamaktan onur duymaktayız”


AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti 7.Olağan İl Kongresine katılmasından dolayı Malatya’da tarihi anların yaşandığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya ziyaretine katılan Milli Savunma eski Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız Sayın Halis Dalkılıç ve Sayın Tolga Ağar’ı, AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekilimiz Bülent Tüfenkçi ile AK Parti Milletvekilimiz Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile birlikte Kadim Çırmıhtı’da hizmete sunduğumuz Kahve Konağımızda ağırlamaktan çok büyük onur duymaktayız. Bakanımız ile Genel Merkez Teşkilat Başkanımız ve Başkan Yardımcılarımıza, 1.600 yıllardan günümüze kadar gelen 700’e yakın nostaljik ürünün yer aldığı müzemiz hakkında bilgiler paylaştık, ardından 44 yıl hatır kalsın diye kayısı çekirdeğinden yapılan özel kahvemizi ikram ettik. Ankara’dan gelen çok kıymetli misafirlerimizin turizm ve tanıtıma katkı amaçlı hayata geçirdiğimiz projelerimizi güzel düşünceleriyle takdir etmeleri bizleri mutlu etmiştir. Belediye olarak restorasyon projelerimiz, müzelerimiz ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızla bölgemizin turizm potansiyelinin hareketlenmesi noktasında ciddi atımlar atıyoruz. Değerli misafirlerimizi, örf, adet, gelenek ve görenekleriyle Anadolu medeniyetinin bütün güzelliklerini içerisinde barındıran, doğal ve tabiat güzellikleriyle kendisine has bir kültüre sahip Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’umuzda, Kadim Çırmıhtı’mız da ağırlamaktan çok büyük onur duymaktayız” diye konuştu.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Kahve Konağını gezen misafirler ise turizm ve tanıtıma katkı sağlayacak yatırımların Yeşilyurt’ta hizmete sunulmasından memnun kaldıklarını ifade edip, restorasyon ve dönüşüm projelerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik ederek kutladılar.



Çınar, Malatya kayısısı hediye etti


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, samimi ve güzel bir atmosferde geçen ziyaretin sonunda Milli Savunma eski Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ve Tolga Ağar’a Malatya Kayısısı hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Özel, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte CHP’nin birinci parti olduğunu, seçim sonrası katıldığı ilk programda gençlerle bir araya gelmesinin kendisi açısından çok değerli olduğunu kaydetti. “Seçmenin mesajını alırsan doğru yaparsın, almazsan tükenme sürecin başlar” Özel, CHP’de bir değişim süreci yaşandığını, her seçim sonuçlarının siyasilere yazılan bir mektup olduğunu ve bu mektupla siyasilere bir mesaj verildiğini ifade ederek, “O mesajı doğru okuyanların siyasette iyiye gittiğini, okuyamayanların da kötüye gittiğini adımın Özgür olduğu kadar inanarak savunan birisiyim. Seçmenin mesajını alırsan doğru yaparsın. Almazsan tükenme sürecin başlar" diye konuştu. “Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı” “Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı” diyen Özel, “Başımızın üstünde yüzde 25’lik bir cam tavan vardı. Kıramıyorduk, kıramayacağız diye artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin kapalı başarı kalesinin 3 anahtarı vardı. Tarihten mirastı, emanetti. O 3 anahtarı 3 deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” dedi. “Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır” “Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır" diyen Özel, "En kötüsü yüzde 62, en yükseği yüzde 78 olmak üzere 5’ten fazla ankette gençler imkanım olursa yurtdışına gitmek, oraya yerleşmek ve orada yaşamak istiyorum diyor. Bu ülkenin yetişmiş, iyi eğitim almış ya da hak ettiği halde o fırsat eşitliğinden yararlanamamış pırıl pırıl gençleri, maalesef dünyanın başka ülkelerine gidiyor. Beka sorunu dünyanın başka ülkelerinin Türkiye üzerinde hesap yapması değildir. Plan yapması değildir. Hayal kurması değildir. O hayalleri geri püskürtmesini bildik ve biliriz. Bir ülkenin gerçek sorunu, o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. İşte biz bu seçimlerde hiç olmazsa bir seçim daha, geleceğini dünyanın başka yerlerinde değil bu ülkede aramak üzere ya da gitse bile dönmeyi düşünerek, gönlünü hiç olmazsa burada bırakarak, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için birlikte bir şey yapmayı teklif ettik ve onları çağırdık” değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu EHF Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez mücadele etme hakkı kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın rakipleri bugün çekilen kura ile belli oldu. Viyana’daki EHF merkezinde yapılan kura çekimi sonucu Türkiye, A Grubu’nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti. Kura çekim törenine katılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum" dedi. EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak. En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Ön tur, Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen’de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24’te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen’de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana’nın Wiener Stadthalle’de oynanacak. EHF EURO 2024 logosu ise turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülke bayrağının (kırmızı, yeşil ve beyaz) renklerini hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor. EURO 2024 grupları şöyle oluştu: A Grubu: İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye B Grubu: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya C Grubu: Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz D Grubu: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları E Grubu: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya F Grubu: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna