GENEL - 13 Haziran 2018 Çarşamba 12:30

Bakan Tüfenkci’nin eşinden bayram ziyaretleri

A
A
A
Bakan Tüfenkci’nin eşinden bayram ziyaretleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban ile birlikte Ramazan Bayramı münasebetiyle ziyaretlerde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban ile birlikte Ramazan Bayramı münasebetiyle ziyaretlerde bulundu.


Esra Tüfenkci ve Neriman Kaban, ilk olarak Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Tüfenkci ve Kaban’ı, Dernek Başkanı İhsan Çolak ve yardımcısı Tülay Ayaz karşıladı. Programda bir açıklama yapan Başkan İhsan Çolak, “Bugün derneğimize kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerimize devletimiz 200 TL bayram harçlığı hediye edilecek, ayrıca sorunlarınızın çözümü noktasında Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevgi Şahin’de bulunmakta. Bu sebeple biz devletimize dua edeceğiz” şeklinde konuştu.


Neriman Kaban ise “Geçen sefer geldiğimizde de söylemiştim biz büyük bir aileyiz, bizler de ailenizin bir ferdiyiz öyle görüyoruz kendimizi. Sizlerle birlikte olmak, sizlerin arasında olmak bizim için büyük bir mutluluk. Valimizin sizlere selamları var. Sizlerin bayramını kutluyor, özellikle çocuklarımızın gözlerinden öptüğünü söylememi istedi. İnşallah sizlerle çok güzel günlerde, hep mutluluk içerinde, çocuklarımızın yüzlerinin güldüğü güzel günlerde beraber olmak dileğiyle diyorum. Ben de şimdiden bayramınızı kutluyor, hepinize selamlarımı sunuyor, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.


Esra Tüfenkci de, “Keşke şimdiye kadar bu derneğe daha önce gelseydim. Sizlerle daha evvel tanışsaydım. Çok şükür olsun geç de olsa bir araya gelebildik. Ben de size Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi olarak selamlarını getirdim. Her zaman yanınızdayız. Devletimizden Allah razı olsun, büyüklerimizden Allah razı olsun. Biz onların Malatya’daki elçisiyiz. Bundan sonra birlikte inşallah daha güzel günler göreceğiz daha güzel şeyler olacak ülkemiz için. Ben sizlere güveniyorum. Sizler özel annelersiniz. Ben de bir yetimim, benim annem de 26 yaşında üç çocukla bizi bugünlere getirdi. Allah ondan, sizlerden razı olsun. Küçük büyük hepinizin ayrı ayrı ellerinden öpüyorum, ben sizlerin ne çektiğimizi biliyorum. Çok şükür güçlüyüz ayaktayız, çocuklarımız için, geleceğimiz için sabredeceğiz. Çok güzel günler göreceğiz hep beraber. Şimdiden bayramınızı kutluyorum. Allah çocuklarınızla, ailenizle çok güzel günler göstersin size” dedi.


Esra Tüfenkci ve Neriman Kaban daha sonra annelere bayram harçlığı, çocuklara da oyuncak hediye etti.


Tüfenkci ve Kaban daha sonra Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezinde Bir Damla Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneğine kayıtlı aileler ile bir araya geldi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Bir Damla Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Eroğlu “Biz aileler olarak 4 aydır beraberiz, çocuklarla annelerle sürekli iletişim içerisindeyiz. Bir oda bir gelecek projesi kapsamında aile olduk. İnşallah bugün Bakanımızın eşi ve Valimizin eşi sizlere bayram hediyesi verecekler. Tekrar hoş geldiniz diyoruz” dedi.


Neriman Kaban ise “Ramazan ayınızı kutluyorum, yaklaşmakta olan Ramazan bayramınızı da şimdiden kutluyorum. Biz devlet olarak sizlerle beraber olmak istedik, çocuklarımıza ve sizlere bayram öncesinde küçük bir katkıda bulunmak için hediyemiz olacak sizlere. Bunu siz istediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz. Bizim Bir Damla Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği ile bir projemiz vardı. Ben bazı aileleri de ziyaret etmiştim yine inşallah o ziyaretlerimize de devam edeceğiz. Ben Vali Bey’in selamlarımı iletiyorum, sizin Bayramınızı kutluyor. Hepinize sağlıklı huzurlu günler diliyorum, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum, annelerimize kolaylıklar diliyorum. Yüzleriniz hep gülsün hayırlı bayramlar olsun” şeklinde konuştu.


Esra Tüfenkci de, “Sizlerle tanıştığıma çok mutlu oldum. Böyle güzel bir gün de önümüz bayram Rabbim sağlıkla huzurla, çocuklarımızla, ailelerimizle bayrama erişmeyi nasip etsin. Ben de sizlere Sayın bakanımız Bülent Tüfenkci’nin selamlarını, sevgilerini iletiyorum. Evlerimizde çocuklarımızla sağlıkla, mutlulukla huzurlu yaşayın. İnşallah Rabbim acı günler göstermesin. Nice nice bayramlar görün inşallah. Bizler de devlet olarak elimizden geldiği kadar yanınızdayız, yakınınızdayız. Allah’a emanet olun, hayırlı bayramlar olsun” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Tüfenkci ve Kaban burada da annelere bayram harçlığı ve çocuklara oyuncak verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi Fatih’te iddiaya göre, psikolojik sorunları olan bir kişi sesten rahatsız olduğu için üst komşusunun kapısını önce balyoz ve matkapla kırmaya çalıştı, başarılı olamayınca 4 kişinin bulunduğu evin dış kapısını ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay, saat 01.30 sıralarında Fatih İskenderpaşa Mahallesi Feyzullah Efendi Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, 5 katlı binanın 4’üncü katında oturan psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşularının çıkardığı sesten rahatsız olunca eline aldığı balyoz ve matkapla üst komşusunun kapısına vurarak açmaya çalıştı. 5’inci katta oturan komşuları neye uğradıklarını şaşırarak panik içinde polise haber verdi. Kapıyı balyoz ve matkapla açamayan saldırgan başarılı olamayınca kapıyı ateşe verdi. Özel harekat polisleri saldırganı etkisiz hale getirdi Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri balyoz saldırgana müdahale etmekte güçlük çekince olay yerine polis özel harekat ekipleri sevk edildi. Özel harekat ekiplerinin çalışmasıyla saldırgan etkisiz hale getirilirken dairede bulunan 4 kişi itfaiye ekiplerince evin camından merdiven aracıyla tahliye edildi. Binadan dışarı çıkmak istemeyen saldırgan polis özel harekat tarafından etkisiz hale getirilerek sedye ile binadan dışarı çıkarıldı. Sedye ile dışarı çıkarılan saldırgan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alt komşularının saldırısına uğrayan 4 kişi, saldırgandan şikayetçi olmak ve ifade vermek için polis merkezine götürüldü. Saldırı anında dairede olan ev sahibi Muhammet Enes, “Alt kattaki komşu eve matkapla içeri girmeye çalıştı, evin kapısını yaktı. Balyozla kapıya vurdu. Polisi aradık polis geldi. Camdan bağırıyorum ben polislere, yardımcı olsanıza adam kapıyı yakıyor. Adamı almıyorlar. Özel harekat geldi, tek bir adam ancak alabildi. Saldırgan benim alt komşum, daha önce hiçbir tartışma yaşamadık. Ruh hastası kendisi kuruluyor. Daha önce de biz polis çağırmıştık. Çevik kuvvet gelmişti kapıyı koçbaşıyla kırmıştı. Kapısını biz mi kırdık zannediyor artık. 2-3 akşamda bir geliyor. Daha önce 4-5 defa şikayetçi olduk. Birinci kattaki komşu onu da rahatsız ediyor, saldırıyor. O da şikayetçi oldu ama almıyorlar” dedi. Yanan kapı içeriden cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi Görüntülerde, evde yaşayan 4 kişinin yaşadığı panik anları ve dışarıdan yanan kapının dumanlarının daireden içeri girdiği anlar görülüyor. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen saldırganın daha önce de aynı daireye matkapla saldırdığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan saldırganın hastanedeki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenilirken ekiplerin olayla ilgili çalışmaları sürüyor.
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.