GENEL - 11 Temmuz 2019 Perşembe 16:05

Başkan Çınar, esnafları ziyaret ederek sorunları dinledi

A
A
A
Başkan Çınar, esnafları ziyaret ederek sorunları dinledi

Yeni Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederek talep ve isteklerini dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Esnaflarımız, ekonominin mihenk taşıdır.

Yeni Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederek talep ve isteklerini dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Esnaflarımız, ekonominin mihenk taşıdır. Esnaf ve vatandaşlarımızın bize vermiş olduğu destekle beraber daha modern, her alanda gelişen ve kalkınan bir Yeşilyurt’u hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.


Malatya’nın ekonomi ve ticari hareketliliğin üst seviyede olduğu organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerini sık sık ziyaret ederek esnafların görüş, istek ve taleplerini dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeni Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya gelip, istek ve talepleri dinledi.


Esnaflarla tek tek tokalaşarak ‘hayırlı işler,bol kazançlar’ temennisinde bulunan Başkan Çınar, esnafların Yeşilyurt’un gelişimine katkı sunmasının yanı sıra istihdama da katkı sunduğunu ifade etti.


Genç- yaşlı herkesin ilgisiyle karşılaşan Başkan Çınar, Yeşilyurt gelişmesinde esnafın çok önemli rol oynadığını anımsatırken, sorunları yerinde tespit edip, hızlı çözüm üretmeye çalıştıklarını hatırlattı.


Yeşilyurt’un kalkınması ve ticari hareketliliğin arttırılması konusunda yapılabilecek çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulundukları ziyaretlerin çok güzel geçtiğini dile getiren Başkan Çınar, “Esnaflarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit edip, çözümler üretmek ve vatandaşlarımızın belediyemizden beklentilerini öğrenebilmek için bu tür ziyaretleri önemsiyoruz. Malatya’nın parlayan yıldızı olan güzel ilçemizin yaşam standartını yükseltecek projelerimizi halkımızla ve esnaflarımızla istişare ederek hayata geçiriyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi makamda oturmayı seven birisi değilim sürekli halkımızın ve esnaflarımızla iç içe, gönül gönüle olarak ülkemize, kentimize ve ilçemize hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımız ve esnafımızla iç içe olarak isteklerini, taleplerini, önerilerini, beklentilerini dinliyoruz. Esnaf ziyaretlerinde halkımızın sorunlarını daha iyi tespit edip, kalıcı çözümler üretiyoruz. Yeni Sanayi Sitesindeki değerli esnaflarımızla bir araya geldik, onların bizden beklentilerini öğrendik, talep ve isteklerini dinledik. Esnaflarımızın daha fazla iş üretme ve istihdama katma değer sağlamaları için bugüne kadar elimizden gelen gayreti gösterdik, bundan sonrada aynı çizgide hizmet üretmeye devam edeceğiz. Esnaflarımızın görüş ve tespitleri hizmetlerimizdeki kalite standartının yükselmesine neden olmaktadır. Halkımızla bire bir temas halinde olan esnaflarımızın bu anlamdaki talep ve önerileri yapacağımız çalışmaların daha verimli ve kalıcı olmasını sağlamaktadır. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler de en küçük sorunun bile kısa zamanda çözüme kavuşması noktasında ilgili birimlere hemen talimat veriyoruz, iletilen sorunların takipçisi oluyoruz. İlçeye ve ülkeye katma değer kazandıran esnaflarımız ekonominin mihenk taşıdır. Belediye olarak üzerimize düşen her konuda esnafın yanında olmaya çalışıyoruz. Her çalışmayı vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için yapıyoruz. Tüm esnaflarımıza işlerinde bol kazançlar diliyorum. Halkımızla esnafımızla iç içe olmak, onların sorunlarına çözüm bulmak için ziyaretlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.


Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflarda, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın göreve geldiği günden itibaren esnaflarla iç içe olmasından memnun olduklarını söylediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.