GENEL - 21 Mayıs 2020 Perşembe 15:28

Başkan Güder: “Battalgazi için yapılacak yatırımlar konuşuldu”

A
A
A
Başkan Güder: “Battalgazi için yapılacak yatırımlar konuşuldu”

Tarım ve Orman Bakanlığı, Battalgazi Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından 2020 yılı içinde Battalgazi ilçesinde devam eden ve yapılacak yatırımların konuşulduğu istişare toplantısı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in katılımıyla tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Battalgazi Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından 2020 yılı içinde Battalgazi ilçesinde devam eden ve yapılacak yatırımların konuşulduğu istişare toplantısı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in katılımıyla tamamlandı.


Devlet Su İşleri Müdürlüğü 92.Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ve 2020 yılı içinde Battalgazi ilçesine yapılacak olan yatırımların konuşulduğu istişare toplantısında, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, DSİ Bölge Müdürü Şükrü Baysal ve Bakanlık yetkililerinin görüşleri alındı. Toplantıda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Derme deresi Islah Projesi, İspendere Şifalı İçmelerinde bulunan İspendere göleti ve Yaygın göleti’nin son durumu hakkında bilgiler paylaşarak, Devlet Su İşleri’nden çalışmalar noktasında hızlı destekler beklediklerinin altını çizdi.



Baysal: “Şartlar olumsuz olsa da çok hızlı çalışmamız gerekiyor”


Programlanmış işleri hızlandırmak ve yeni projelerin hayata geçirilmesi noktasında güzel bir toplantı olduğunu belirten Elazığ Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Şükrü Baysal, “Bugün Malatya’da güzel bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirmiş olduk. Malatya ile ilgili sulama sorunları başta olmak üzere Belediye Başkanlarımızın gölet ve sulama gibi talepleri üzerinde istişare ettik. Malatya’ya nasıl ödenek aktarabiliriz, programlanmış işleri en hızlı nasıl tamamlayabiliriz ve yeni projeleri nasıl hayata geçirebiliriz bunun fikir alışverişini yaptık. Koronavirüs nedeniyle şartlar olumsuz olsa da çok hızlı çalışmamız gerekir. İnşallah önümüzdeki bu sulama sezonu hayırlı bir şekilde sorunsuz geçer” İfadelerini kullandı.



Başkan Güder: “DSİ’nin dönümbaşına aldığı ücret üreticilerimizde rahatsızlık oluşturuyor”


Yapımı devam eden ve yeni yatırımları masaya yatırdıklarını vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya milletvekilimiz Öznur Çalık başkanlığında, Devlet Su İşleri İl Müdürlüğümüzün toplantı salonunda DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri ile toplantımızı gerçekleştirdik. Malatya’da özellikle Battalgazi’de DSİ üzerinden yapılacak çalışmaları masaya yatırdık. Malatya’ya ve Battalgazi’mize mal olan Derme Deresi Islah çalışmalarının devamı noktasında ve İspendere Şifalı İçme Sularının bulunduğu bölgede İspendere Göletinin yapılması hususunda yetkililerimizle bilgi alışverişinde bulunduk. Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte tarımsal sulama ile alakalı olarak, kuraklık yaşanan dönemde sondaj kuyuları açılmış oldu. Ağaçlarımız kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı o sıkıntılı dönemde açılan kuyuların gerek vatandaşlar tarafından açılması ve enerjisinin de yine kendileri tarafından karşılanmasına rağmen DSİ’nin dönüm başına ücret almasının bir rahatsızlık verdiğini yetkililerimize ilettik. Sıkıntıları konuştuk. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah güzel sonuçlar alırız diye düşünüyorum” dedi.



“Devlet su işlerinden hızlı katkılar bekliyoruz”


İlçedeki yatırımlar konusunda Devlet Su İşleri’nden ciddi ve hızlı katkılar beklediklerinin altını çizen Başkan Güder, Malatya Sanayi kentinin yanında geliri büyük oranda tarıma dayalı olan bir memleket. Bugün 300-400 milyon civarında sadece kayısıdan gelir elde ediyoruz. Su tüm Türkiye için önemlidir ama Malatya’mız için daha önem arz ediyor. Belediye olarak ilçemizde alternatif ürünlerin yetiştirilmesi noktasında çalışmalarımız var. Bu manada suya ve DSİ’de ciddi manada ihtiyacımız var


ve hızlı katkılar bekliyoruz. Önceki yıllarda bölgenin sebze ihtiyacını Malatya ve Battalgazi’miz karşılıyordu. Komşu illere sebze ihraç ediyorduk. Battalgazi’mizin yeniden bu noktaya ulaşması için Belediye olarak çalışmalarımızı yaptık. Bu konuda ilgili yetkilerimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.



Milletvekili Çalık: “Malatya tarım şehridir, sulama sorunu yaşamamalı”


Malatya’nın tarım şehri olduğunu belirten ve tarımın omurgasını da Malatya’da Kayısının oluşturduğunu hatırlatan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Bilindiği üzere Malatya tarım şehri. Ekonomisinin omurgasını tarım oluşturuyor. Tarımın omurgasını da Malatya’da kayısı oluşturuyor. Bu süreçte çiftçilerimizin sulama sezonunda sıkıntı yaşamaması için her dönem yapmış olduğumuz çalışmalara, bir yenisini daha ekledik. Malatya’da yaygın göletini, İspendereyi ve yeni yatırımlarımızı konuştuk. Malatya için su tüm Dünya’da olduğu gibi vazgeçilmez. Bizim ekmeğimizin kapısıdır. Turgut Özal Viyadüğünün altında bulunan Beylerderesi Barajının yapımı ve suyun altında kalan yolun köprünün yapılması, taşkın korumaların yeniden devam etmesi, Battalgazi’de Derme Deresinin 2.5 milyonluk ödeneğinin getirilmesi en önemli gündemlerimizindir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Turizmde Sivas hızına hız katacak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ‘Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’ açılış toplantısı, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde hazırlanan ve kentin turizm rakamlarını artıracağı düşünülen Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’nin açılışı yapıldı. STSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısına; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve Turizm tesislerinin personel ve yöneticileri katıldı. Projeyi Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı. Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ise, Turizm sektörünün gelişmesinde Sivas TSO’na teşekkür ederek, projenin sonucunda güzel bir çıktı elde edileceğine inanıyorum dedi. Sivas’ta bulunmaktan ve böyle bir proje yer almaktan memnuniyet duyduğu ifade eden Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı, verilecek olan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sekiz gün sürecek olan eğitimlerde; Konukla İletişim, Müşteri Memnuniyeti, Sosyal Davranış Kuralları ve özellikle Misafir ve İnsan İlişkileri konuları üzerine eğitimler verilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.